Vineri, 29 martie 2024 - 4:22:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Moldoveniştii vor unirea cu România


27 martie 2015

Promotorii moldovenismului de la Chişinău s-au răzgândit: vor Unirea. 

Liderul Asociaţiei ”Moldova Mea”, Fiodor Ghelici, dar şi liderul formaţiunii  “Patrioţii Moldovei”, Mihail Garbuz, au declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că unica soluţie pentru Republica Moldova este Unirea cu România.

Am să fac o declaraţie oficială care multora nu le va place. Eu deja nu mai cred ca poporul moldovenesc poate să aleagă conştient guvernanţii, şi dacă timp de 23 de ani situaţia cu criminalitatea nu s-a îmbunătăţit ci s-a înrăutăţit, dacă în această perioadă de timp noi nu am îmbunătăţit viaţa ci am înrăutăţit-o; eu ajung acum la concluzia că singura posibilitate de a face ordine în Moldova şi să arestăm toţi criminalii de la putere este Unirea cu România”, a spus Ghelici. Tot el a mai adăugat: ,,Dacă maine va fi referendum pentru cu unirea cu România, atunci eu aş vota PRO (…) Eu văd în România cum se fac reforme, eu văd cum acolo sunt arestaţi bandiţii de la putere”. În acelaşi timp, acesta a subliniat: ”Eu am fost mereu pentru o Moldovă independentă, dar astăzi eu nu văd nici o prerspectivă ca Moldova să fie un stat de drept, apărată de fărădelege, afară de Unirea cu statul care într-adevar face reforme”.

În acelaşi context, un alt anti-român cunoscut, Mihail Garbuz, a precizat că ,,cea mai mare problemă este faptul că cei care sunt astăzi la putere sunt împotriva Unirii, ei fură aici, ei au aici tot ce le trebuie. Dacă ei ajung în România, ei sunt puşi la dubă, de aceasta ei sun cei care în primul rând nu vor Unirea.”

Fiodor Ghelici şi Mihail Garbuz s-au evidenţiat până în prezent ca mari anti-români, cu poziţii şi discursuri împotriva identităţii româneşti şi a proiectului unirii României cu Republica Moldova.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro