Vineri, 29 martie 2024 - 2:59:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Acord de cooperare în domeniul educaţiei între România şi Moldova


28 martie 2015

Un acord de colaborare între Ministerul Educaţiei din România şi cel din Republica Moldova a fost semnat la Chişinău, în timpul vizitei ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Angel Tâlvăr.

Tâlvăr a declarat la Chişinău că o prioritate o constituie completarea fondului de carte românească în bibliotecile din Republica Moldova şi consolidarea presei de limbă română peste Prut.

Ministrul Angel Tâlvăr a avut astăzi, la 97 de ani de la unirea Basarabiei cu România, o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Discuţiile au vizat amplificarea cooperării în toate domeniile în virtutea comunităţii de limbă, istorie, cultură şi tradiţii dintre Republica Moldova şi România.

Şeful statului a salutat intensificarea în ultimii ani a dialogului bilateral, în spiritul unei relaţii speciale dintre cele două state, subliniind că România este principalul susţinător al parcursului european al Republicii Moldova.

Preşedintele Nicolae Timofti i-a mulţumit ministrului pentru sprijinul financiar şi logistic acordat de autorităţile de la Bucureşti pentru realizarea în ţara noastră a numeroase proiecte de modernizare a infrastructurii, educaţionale şi culturale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro