Vineri, 29 martie 2024 - 8:59:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce aleg moldovenii între Rusia şi Uniunea Europeană


21 aprilie 2015

Un barometru de opinie publică realizat în Republica Moldova arată că basarabenii ar prefera, în detrimentul Uniunii Europene, Uniunea Vamală Euroasiatică condusă de Rusia.

Mai bine de jumătate s-au pronunţat pentru o relaţie economică mai bună cu Uniunea Vamală, în timp ce 32% au spus că ar fi bine ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană, potrivit unimedia.info.

Uniunea Vamală Euroasiatică, înfiinţată de Rusia, este o asociere cu Belarus şi Kazahstan. Printre măsurile luate între aceste state, se numără şi eliminarea taxelor vamale în comerţ şi introducerea unui sistem uniform de impozitare a importurilor.

În ceea ce priveşte politica, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) este preferat de 16% din moldoveni, Partidul Comuniştilor (PCRM) are 11,3% în sondaje, Partidul Liberal (PL) – 11,1%, iar Partidul Liberal Democrat (PLDM) – 7,1%.

De asemenea, acelaşi sondaj mai arată că 75% dintre moldoveni cred că ţara lor se îndreaptă într-o direcţie greşită, sunt îngrijoraţi de tensiunile din estul Ucrainei, iar 20% se tem de posibilitate izbucnirii unui război în zonă.

Sondajul a fost realizat de Institutul de Politici Publice şi CBS-AXA şi a fost finanţat de Fundaţia Soros Moldova. Cercetarea a fost efectuată în perioada 28 martie – 7 aprilie, în 85 de localităţi, pe un eşantion de 1.104 persoane şi are o marjă de eroare de +/-3%.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro