Joi, 28 martie 2024 - 11:07:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Rusia mută surprinzător în Republica Moldova. Lovitură pentru România


12 mai 2015

Angajată cu resurse importante în lupta pentru menţinerea Republicii Moldova pe traseul pro-european, România se vede "trădată" după o simplă decizie a birocraţilor de la Moscova. În mod surprinzător, Rusia a pus capăt interdicţiei importului de carne din Republica Moldova, iar propriul interes imediat i-a făcut pe vecinii de peste Prut să dea uitării războiul economic în care sunt angajaţi alături de Occident.

Serviciul Federal de control veterinar şi fitosanitar al Federaţiei Ruse (Rosselhoznazdor) a anunţat că a făcut noi analize de laborator şi, drept urmare, a luat o hotărâre istorică, care a intrat deja în vigoare cu data de 8 mai 2015. Astfel, Rosselhoznazdor a declarat oficial că a ridicat restricţiile la exportul pe piaţă rusească a cărnii în stare crudă şi a anumitor produse din carne de la două întreprinderi din Republica Moldova. Drept urmare, companiile Mistor – Bras din Niscani, raionul Călăraşi, şi Tehnostel Car din Hancesti au obţinut din nou dreptul de a livra în Federaţia Rusă cantităţi nelimitate de carne de vită, de porc, de oaie şi de cal, scrie enational.ro.

Importul de carne din Republica Moldova fusese interzis în Rusia pe 27 octombrie 2014, după ce fostul Guvern moldovean anunţase că sprijină embargoul economic impus Moscovei. Oficial, decizia a venit ca urmare a descoperirii „unor loturi de carne de origine necunoscută, nesigură din punct de vedere veterinar şi sanitar”. Luate prin surprindere de mişcarea ruşilor, autorităţile de la Bucureşti au încercat să ia legătură cu omologii moldoveni pentru a-i convinge să nu cadă în capcană întinsă de Moscova. Cu toate acestea, partenerii de peste Prut ne-au anunţat că fabricile moldoveneşti reiau exportul de carne către Federaţia Rusă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro