Vineri, 29 martie 2024 - 4:37:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


OSCE va monitoriza alegerile locale din Republica Moldova


10 iunie 2015

O misiune de observatori ai Organizatiei pentru Securitate si Cooperare în Republica Moldova va monitoriza alegerile locale de duminica din Republica Moldova, urmând ca a doua zi dupa scrutin sa prezinte un raport preliminar privind modul de desfasurare a procesului electoral, informeaza Moldpres.

Potrivit sursei citate, seful Misiunii de observatori electorali ai Biroului OSCE pentru Institutii Democratice si Drepturile Omului, Kimmo Kiljunen, a fost primit marti de presedintele parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, în cadrul întâlnirii fiind discutata situatia interna înainte de alegeri.

Seful legislativului de la Chisinau a dat asigurari ca autoritatile depun toate eforturile pentru asigurarea unor alegeri libere si corecte, cu respectarea legislatiei nationale si a standardelor internationale în domeniu.

''Cel mai important lucru este sa pastram Republica Moldova împreuna si societatea unita, sa avansam pe calea integrarii europene si sa acceleram reformele. Cetatenii îsi doresc o viata mai buna si asteapta decizii întelepte de la clasa politica, de aceea este timpul pentru schimbari radicale'', a declarat Andrian Candu.

Scrutinul de duminica din Republica Moldova se anunta unul dificil pentru partidele proeuropene, în contextul scandalurilor legate de ''furtul secolului'' si al manifestatiilor antiguvernamentale din ultima perioada.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro