Joi, 28 martie 2024 - 10:34:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Alegeri în Moldova. Bătălie straşnică la Chişinău


28 iunie 2015

Alegeri locale repetate se desfăşoară astăzi, 28 iunie, în 458 de localităţi din ţară. Locuitorii cu drept de vot sunt chemaţi la urne pentru a-şi alege primarii care vor administra localităţile în următorii patru ani.

Cea mai importantă bătălie se duce pentru Primăria capitalei. În turul doi au ieşit învingători liberalul Dorin Chirtoacă cu 37,52% şi socialista Zinaida Greceanîi cu 35,68%, relatează Unimedia.

La data de 14 iunie, când a fost organizat primul tur a l alegerilor locale au fost aleşi primarii în 437 de localităţi. La urne s-au prezentat 48,95% din alegătorii cu drept de vot înscrişi pe liste.

Totodată, în trei localităţi vor avea loc alegeri repetate. La Topala (Cimişlia) alegerile vor fi repetate, din cauza că procesul electoral a fost întrerupt din cauza unui scandal care a izbucnit în incinta secţiei de votare. La Ulmu (Ialoveni), sătenii au boicotat alegerile în primul tur, iar la Ermoclia (Ştefan Vodă) rezultatele scrutinului au fost contestate de candidatul liberal-democrat, Alexandru Pavlicenco.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro