Vineri, 29 martie 2024 - 3:25:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Aparat de recunoaştere facială, în teste, la graniţa cu Republica Moldova


2 iulie 2015

Veste proastă pentru persoanele certate cu legea care vor să scape de probleme trecând graniţa. La frontiera de est a ţării noastre a fost instalată aparatură modernă, unică în România

Este vorba despre aparate care analizează irisul şi trăsăturile feţei. Vorbim însă doar despre un proiect pilot care ar putea să fie pus în practică abia în 2020.

Echipamentul poate să capteze şi amprentele digitale pe lângă iris. Are şi un sistem de recunoaştere facială care compară imaginea reală cu cea din paşaport.

Proiectul pilot este intitulat Frontiere Inteligente şi a fost finanţat de Comisia Europeană. În funcţie de rezultatele obţinute, aparatura de citire a irisului şi recunoaştere facială va fi instalată la toate punctele de trecere începând din 2020.

Pe lângă plusul de siguranţă pe care aparatele le oferă, un alt mare avantaj este şi faptul că procedura de trecere a graniţei este mult simplificată.

Sistemul a fost deja utilizat în Olanda şi Portugalia şi este în teste în alte nouă state ale Uniunii Europene. Proiectul a fost lansat pentru a creşte numărul cetăţenilor care circulă în spatiul Schengen.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro