Vineri, 26 aprilie 2024 - 1:59:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Diaspora basarabeană vine la Sinaia


30 iulie 2015

60 de tineri originari din Republica Moldova, dar stabiliţi cu domiciliul în străinătate, vor participa la Forumul Tinerilor Basarabeni din Diasporă, eveniment ce se va desfăşura în perioada 30 iulie-2 august 2015, la Sinaia, România, în organizarea Ligii Studenţilor Basarabeni din Ploiesti şi echipa proiectului “Conferinţa deschisă R.Moldova 2020”, cu suportul mai multor asociaţii din diaspora.

 La Sinaia, ei vor prezenta soluţii de business pentru problemele sociale strigente cu care se confruntă Republica Moldova.

La atelierul dezvoltarea creativităţii: valori vizavi de non-valori ale Republicii Moldova, vor participa cei care ştiu cum să promoveze Moldova în ţara unde locuiesc, să cunoască tradiţiile şi valorile ţării de baştină şi au soluţii creative pentru reputaţia Republicii Moldova.

La mediul înconjurător şi responsabilitatea civică sunt aşteptaţi tineri care ştiu cum se colectează, transportă, reciclează şi valorifică deşeurile în ţara unde îşi au domiciliul. De asemenea, vor veni cu soluţii concrete, cum poate fi rezolvată problema deşeurilor în Republica Moldova.

 În cadrul FTBD vor participa 60 de tineri basarabeni din Danemarca, Portugalia, Spania, România, Germania, Italia, Franţa, Marea Britanie, Suedia, Cehia, SUA şi Olanda.

 „Ne propunem, prin acest Forum, un eveniment lucrativ. Cred că este timpul să trecem de la identificarea de probleme la înaintarea de soluţii şi, pe cât va fi posibil, implementarea acestora. Procesul de selectare a fost dificil şi foarte competitiv, am primit 132 de înscrieri, majoritatea de o calitate înaltă, dintre care am selectat 60 de participanţi. Putem remarca faptul că în baza experienţei şi „know-how-ului„ acumulat de fiecare participant selectat, fie în baza experienţei profesionale sau pur şi simplu de trai, aceştia vor prezenta soluţii pragmatice, inedite, creative şi utile pentru ţara noastră”, a declarat Dorina Baltag, co-organizatoare FTBD.

 Potrivit adevarul.md, organizatorii evenimentului vor asigura cazarea şi pensiunea completă pentru participanţii selectaţi.

Mai multe detalii pot fi găsite pe www.moldova2020.md.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro