Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 3:36:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Replică usturătoare dată de Prietenii Unirii lui Vasile Ştreleţ


12 august 2015

Premierul Republicii Moldova, Vasile Streleţ,  a declarat că politicienii români au alte priorităţi decât Reunirea cu Republica Moldova şi că românii nu sunt dispuşi să plătească aceste costuri.

Răspunsul nu a întârziat să apară şi demontează toate afirmaţiile premierului.

Prezenţi la Izvorul Mureşului în cadrul Universităţii de Vară pentru Românii de Pretutindeni, senatori şi deputaţi români  reuniţi într-un grup parlamentar sugestiv intitulat Prietenii Unirii, au afirmat că reunirea reprezintă una din preocupările principale ale politicienilor români şi un obiectiv strategic ce se transpune în acţiuni instituţionale, menţionează Publika.md

„România a avut trei obiective majore strategice naţionale după 1989. Două dintre acestea s-au îndeplinit: intrarea în Uniunea Europeană şi în spaţiul de securitate al NATO. Acum suntem în curs de implimentare a celui de al treilea obiectiv major: Reunirea României cu Republica Moldova. Este un act firesc, iar noi, parlamentarii, avem obligaţia de a forma un cadru instituţional care să conducă la acest proces” a declarat senatorul Marcel Bujor, preşedinte al Comisiei pentru Românii de pretutindeni din Senatul României.

O afirmaţie similară a venit şi din partea deputatului român Aurelian Mihai:„Republica Moldova este una din temele principale de politică externă. România trebuie să nu abdice de la interesele poporului român şi să îşi fixeze ca ţintă concretă Unirea Basarabiei cu Romania. Principala problemă în calea acestui lucru este voinţa politică a decidenţilor de pe celălalt mal al  Prutului. Modelul german este de urmat şi este nevoie să se asculte de voinţa poporului. Un sondaj recent realizat de către Adevărul a reiterat faptul că peste 67% dintre români îşi doresc Unirea, pana in 1918, indiferent de costuri şi până în 2018.

La Universitatea de Vară de la Izvorul Mureşului sunt prezenţi, alături de politicieni şi oficiali ai statului român, reprezentanţii românilor din afara graniţelor, precum şi tineri din Republica Moldova. La eveniment este aşteptat să vină şi fostul preşedintele Traian Băsescu, care, auzind de aşa-zisă grijă a premierului moldovean Streleţ faţă de cetaţenii României, pe care i-a numit, culmea!,“fraţii noştri de peste Prut, a spus: Aici nu-i o problemă de bani, este  o problemă de viitor!

Ceea ce nu vrea sau nu poate să înţeleagă dl Streleţ  ( nume care, tradus din limba rusă, înseamnă “împuşcător”, cineva care foloseşte arma), este faptul că un stat cu cât este mai mare cu atât devine mai puternic şi are o greutate mai mare. Ca şi domnia sa, care, în ultimii ani, a acumulat o avere impresionantă, devenind un om puternic, cu greutate în politica moldovenească...


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro