Vineri, 29 martie 2024 - 11:57:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Acţiunile Platformei DA sunt sincronizate cu cele ale opoziţiei proruse


6 septembrie 2015

Aşadar, zarurile au fost aruncate, după ce controversatul afacerist Viorel Ţopa, proaspăt gornist al “revoluţiei moldave”, a sunat deschis din cornul revoltei. Ideea sa de răsturnare a Guvernului învestit legal de Parlament, care, la rândul său, este expresia democratică a voinţei populare, a fost preluată din mers de activiştii Platformei Demnitate şi Adevăr.

Astfel la conferinta de presa de ieri, liderii Platformei au venit cu noi revendicari, de data asta politice, printre care au cerut demisiile Premierului, Presedintelui RM, alegeri parlamentare anticipate si alegerea directa a sefului statului. Aceste revendicari coincid suta la suta cu cele ale opozitiei antieuropene, ale lui Dodon, Petrenko si altii, care la fel cer demisia actualei guvernari proeuropene si alegeri anticipate .

De unde putem lesne deduce că mesajul războinic al lui Viorel Ţopa, si a Platformei DA sunt sincronizate cu cele ale opozitiei proruse iar  aşa-zisul protest paşnic trebuie să ducă, în ultimă instanţă, la debarcarea violentă a actualului Guvern şi desemnarea unui Cabinet provizoriu, sub dictatul strazii.

Trebuie să reamintim, de asemenea, că liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon a anunţat, zilele trecute că va pune la dispoziţie Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru manifestaţia preconizată de Platforma DA.

Astfel, conform presei basarabene, lucrurile sunt clare. Punctul comun de comandă a dat, OFICIAL, semnalul mobilizării comune a  unor structuri politice total diferite.
Kremlinul este foarte aproape de preluarea puterii politice la Chisinau.
Nu este exclus ca acţiunile de protest să degenereze în acte de violenţă, iar asta înseamnă că până la organizarea unui Maidan sângeros în capitala Moldovei nu e decât un singur pas.

In aceste conditii nu ne ramine decit sa speram ca structurile de forta si guvernarea vor lua masurile necesare pentru a nu admite porgromuri si varsari de singe.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro