Vineri, 29 martie 2024 - 1:00:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


100.000 de persoane la cel mai de amploare miting din Chişinău! FOTO


6 septembrie 2015

Peste 100.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău în cel mai amplu protest din Republica Moldova din ultimii 20 de ani.

Moldovenii s-au adunat duminică în piaţa din centrul Chişinăului pentru a protesta împotriva ilegalităţilor comise de guvernarea coruptă, îndeosebi în sistemul bancar, în cadrul unui miting de protest intitulat „Marea adunare naţională”, la apelul Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”

În centrul capitalei au răsunat piesele lui Ion şi Doina Aldea-Teodorovici şi alte cântece patriotice, iar oamenii au scandat lozinci împotriva regimului oligarhic.

Mulţimea a scandat  „Victorie!” şi „Miliardele-napoi!”. „Vrem ţara înapoi” s-a mai scandat la Chişinău. Primele alte revendicări: parlamentarii să nu mai aibă imunitate şi preşedintele ales prin vot direct

„Este cea mai mare adunare naţională de la independenţa Republicii Moldova. Ne-am pus scopul să ne adunăm nu mai puţin de 100 de mii de oameni. Vreau să vă spun că aici, în PMAN, sunt 100 de mii de oameni. Sunt şi mai mulţi. Sunt 4 milioane de concetăţeni care fizic n-au reuşit să ajungă aici, dar sunt alături cu sufletul şi conştiinţa. Voi sunteţi astăzi inima Moldovei, conştiinţa Moldovei”, a afirmat jurnalistul Vasile Năstase.

Pe fondul protestului masiv faţă de regimul oligarhic, Vladimir Plahotniuc ar fi fugit din Republica Moldova şi acum se află la Geneva. 

„Plahotniuc a părăsit RM şi se află la Geneva. De astăzi totul va fi altfel. Nu mai practicăm turismul protestatar. Ce va urma va fi un scenariu pus la punct, bine aşezat, ca să nu plecăm de aici fără să obţinem revendicările noastre. Vom genera o alternativă politică din oameni profesionişti, integri, din rândurile dvs, ca la următoarele alegeri oamenii să aibă pentru cine vota. Astăzi vom cere demisia lui Timofti, care nu este preşedintele Moldovei”, a adăugat jurnalistul.

 

FOTO: JURNAL.MD

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro