Vineri, 29 martie 2024 - 10:19:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Unirea cu Tara, singura solutie!


14 septembrie 2015

Interpretul Cristi Aldea-Teodorovici, fiul celebrului cuplu de muzicieni Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, a vorbit pe scena din Piaţa Marii Adunări Naţionale şi a cerut Unirea Republicii Moldova cu România.

„Sunt aici nu pentru a susţine un partid politic, dar sunt alături de oamenii adunaţi! Ca să schimbăm ceva avem doar două soluţii: 1) ori un lider puternic, dar nu-l avem! 2) Unirea cu România!”, le-a vorbit în microfon Cristi Aldea-Teodorovici mulţimilor din PMAN.

Chiar dacă liderii Platformei Civice DA au negat vehement în ultima săptămână că urmăresc prin aceste proteste un scop politic, şi anume transformarea într-un partid, astăzi se pare că ceea ce zilele trecute era un scenariu iminent va deveni în curând o certitudine. DA va căpăta siluetă politică, se arată în rezoluţia citită pe scena din PMAN de unul dintre liderii Platformei, Andrei Năstase.

Printre alte obiective imediate, documentul prevede declanşarea unei greve generale şi alte acţiuni de nesupunere civică, în cazul în care guvernanţii nu vor respecta revendicările cerute de către liderii Platformei DA. De asemenea, unul dintre puncte face referire la demararea procesului de constituire a unei noi formaţiuni politice.

„Refuzul guvernanţilor de a îndeplini revendicările protestatarilor constituie o confirmare în plus a incapacităţii statului capturat de a asigura populaţiei Republicii Moldova un trai decent. Acordăm vot de blam guvernării oligarho-mafiotice a Republicii Moldova”, a declarat Andrei Năstase.

Altfel spus, promisiunile de săptămâna trecută ale DA de necapturare politică într-o construcţie de partid a protestelor din PMAN par a fi fost doar praf demagogic în ochii populaţiei.

“Oamenii nu vor ca un partid să înlocuiască alte partide, vor salarii mai mari, pensii mai mari, un nivel de trai decent, vor spitale moderne, agricultură performantă, iar asta este posibil numai cu Unirea cu România”, a declarat Vitalie Prisăcaru, reprezentant al Mişcării Civice Tinerii Moldovei.


Sursa: Infoprut.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro