Miercuri, 24 aprilie 2024 - 7:14:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


La Chişinău a avut loc o competiţie de deserturi. Cum se face plăcinta cu mere americană


3 octombrie 2015

Femeile pasionate de patiserie au participat la o competiţie culinară de deserturi din mere. Concursul a fost organizat de Centrul de Resurse Americane la Chişinău, ieri, 2 octombrie 2015.

Femeile pasionate de patiserie au participat la o competiţie culinară de deserturi din mere. Concursul a fost organizat de Centrul de Resurse Americane la Chişinău, ieri, 2 octombrie 2015. Evenimentul dulce cu aromă de mere coapte a fost inspirat din desertul tradiţional american, care este plăcinte cu mere (apple pie). „Am vrut să prezentăm desertul tradiţional american poporului moldovenesc, dar şi să facem un schimb de reţete cu femeile din Moldova.

Toamna e sezonul merelor, iar femeile pregătesc deserturi diferite de americani”, ne spune Kate Barlett, Ataşat cultural al Amabasadei SUA în Republica Moldova. În cadrul competiţiei au fost înscrise zece deserturi cu mere, de la tradiţionala tartă cu mere până la combinaţii de mere cu nuci, trandafir, mere caramelizate şi torta „sponge cake” cu umplutură de mere şi prune. Pentru a participa la concurs, gospodinele s-au înregistrat cu câte un preparat dulce din mere.

Excelenţa sa, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit şi soţia acestuia, Sarah Labensky au apreciat deserturile şi au desemnat trei câştigătoare. Femeile au fost premiate cu cărţi de reţete culinare americane. Placinta cu mere americană diferă de cea moldovenească prin aluat, procesul de preparare şi prin aceea că nu are aluat deasupra. „Aluatul este format din făină, zahăr şi unt, care se întinde pe o tavă. E foarte important să folosim mere verzi, acre, care nu-şi pierd forma după coacere. Merele tăiate felii se arangează deasupra aluatului la dorinţa fiecăruia şi se dă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute”, ne spune Sarah Labensky.

Cea care a cucerit reprezentanţii americani şi tot publicul prezent la eveniment este Nadia Cervinscaia, studentă la Universitatea Tehnică a Moldovei şi pasionată de patiserie. „Am făcut o tartă cu gem de mere şi prune „sponge cake”. Secretul constă în aluatul moale preparat din bezea, făină şi zahăr. E un aluat mai dificil de preparat, a fost o provocare şi pentru mine să-l fac. E plăcut că oamenii au apreciat munca şi pasiunea mea pentru deserturi, mai ales că e primul concurs la care particip”, ne spune câştigătoarea locului I.




 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro