Joi, 28 martie 2024 - 6:10:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tinerii Moldovei anunţă retragerea din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău


5 octombrie 2015

Tinerii Moldovei au anunţat că se retrag din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Mişcarea Civică şi-a motivat poziţia cu referire la contextul în care organizatorii protestelor din centrul Chişinăului, atât Platforma DA, cât şi politicienii pro-ruşi Igor Dodon şi Renato Usatîi, nu urmăresc decât să obţină putere politică, împreună, în dauna oamenilor simpli care protestează împotriva corupţiei şi pentru un trai mai bun.

,,Azi s-au întâmplat două lucruri care ne-au determinat să plecăm.
1. Liderul DA şi liderul PSRM s-au întâlnit şi şi-au strâns mâna în faţa Parlamentului (sec 20 din video) printr-un scenariu care se vedea de la o poştă că era regizat de când dimineaţă PSRM-ul a zis că stă singur în Palament, iar de pe scena Platformei s-a anunţat că se va merge la Parlament chiar dacă nimeni nu îi aşteaptă acolo ( până la urmă, cineva i-a aşteptat – nu ştim de ce şi cu ce scop şi ce va urma, dar noi nu vom fi parte la aşa ceva);
2. DA-ul a anunţat astăzi crearea unei „gărzi populare a poporului” în care fiecare tânăr apt de armată sau care a trecut prin armată să se înscrie. 
Totul este cusut cu aţă albă în aceată poveste şi nu ştim unde se va ajunge, dar soluţia noastră e mereu aceeaşi. Nu avem nevoie de alegeri anticipate pentru preşedinte sau de un referendum pentru alegerea preşedintelui prin vot direct. Aceste lucruri chiar şi dacă vor avea loc – vor aduce alţi hoţi în loc la putere până se va epuiza tot în Md şi toţi oamenii vor pleca de aici”, explică Tinerii Moldovei într-o postare pe Facebook.

Tinerii Moldovei reiterează că singura soluţie pentru ieşirea din criza actuală cu care se confruntă Republica Moldova este unirea cu România. ,,Noi avem nevoie ca de aer de Unirea cu România pentru a ne salva, care se poate face într-adevăr după un referendum sau… de ce nu… printr-o reeditare a mecanismului prin care s-a făcut Unirea la 1859 – dupla alegere a preşedintelui. Soluţia există – ReUnirea, trebuie doar văzute mijloacele prin care o vom face. Cert este că acum e momentul, nu mai putem aştepta nici măcar 3 ani până în ’18. Acum trebuie făcută. E unica soluţie pentru a ieşi din criza cumplită în care ne aflăm. Pornind de la această logică, vor veni următoarele noastre acţiuni pe care le vom anunţa în scurt timp”, au precizat aceştia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro