Joi, 25 aprilie 2024 - 10:45:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Discuţii despre securitatea energetică a Rep. Moldova la Bruxelles


14 octombrie 2015

Securitatea energetică a Republicii Moldova a fost subiectul prioritar de discuţie al premierului Valeriu Streleţ, luni, în cadrul vizitei întreprinse la Bruxelles.

Potrivit biroului de presă al Guvernului, premierul Republicii Moldova a discutat la Bruxelles cu  vicepreşedintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energetică, Maroš Šefčovič.

În cursul întrevederii, Streleţ a menţionat că domeniul securităţii energetice este unul dintre subiectele prioritare pentru Republica Moldova şi a salutat sprijinul constant al UE pentru consolidarea capacităţilor energetice prin realizarea proiectelor de infrastructură în domeniul energetic Ungheni-Chişinău. Şeful Executivului de la Chişinău a pus un accent special pe interconectorul energetic dintre România şi Republica Moldova, gazoductul Iaşi-Ungheni, discutând despre necesitatea extinderii conductei până la Chişinău.

Maroš Šefčovič a propus ca după finalizarea studiului de fezabilitate, experţii de peste Prut şi cei europeni să elaboreze un Plan de Acţiuni pentru cooperarea şi atragerea asistenţei financiare din partea structurilor donatoare. De asemenea, Šefčovič a apreciat interesul Guvernului faţă de dezvoltarea surselor alternative de energie, menţionînd că UE este dispusă sa acorde expertiza necesară în acest domeniu.

În cadrul discuţiilor, Valeriu Streleţ a mai discutat şi despre ajustarea legislaţiei Republicii Moldova în domeniul energetic la standardele UE, referindu-se în particular la transpunerea în cadrul normativ a Pachetului III Energetic.

Primul-ministru de la Chişinău s-a întâlnit la Bruxelles şi cu vicepreşedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis, responsabil de moneda Euro şi dialog social. Cei doi oficiali au discutat despre stabilitatea macroeconomică din Republica Moldova, despre situaţia din domeniul financiar-bancar, dar şi despre acţiunile întreprinse de autorităţile de la Chişinău în vederea stabilizării sectorului bancar.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro