Miercuri, 24 aprilie 2024 - 9:25:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


La Chişinău s-a deschis Cutia Pandorei


16 octombrie 2015

Este al naibii de greu de explicat în România ce se întâmplă la Chişinău, în primul rând pentru că foarte puţini români înţeleg cu adevărat “cine îi di jină!”

Pentru oamenii din România situaţia politică de la Chişinău este  foarte  complicată şi greu de înţeles, numele oamenilor din poveste sunt  aproape necunoscute. Nu există ancore de genul: ăsta e băiat bun, ăstalalt e băiat rău. Din informaţiile culese de pe net am selectat câteva scenarii care se vehiculează în aceste zile:

  • De mai bine de o lună, oamenii, reuniţi sub Platforma civică DA, au ieşit în Piaţa Marii Adunări Naţionale să ceară demisia principalilor actori politici şi arestări pentru ”furtul miliardului”, aruncându-i oarecum în umbră pe demonstranţii unionişti. Joi, fostul premier Vlad Filat a fost reţinut pentru ”furtul miliardului”, deşi  unii sunt nemulţumiţi de această reţinere. Scenariile curg gârlă: Filat a fost reţinut la porunca lui Plahotniuc, care Plahotniuc este omul ruşilor. Usatîi şi Dodon sunt oamenii ruşilor şi joacă pe aceeaşi carte cu Plahotniuc. A naibii de încâlcită povestea asta…
  • U E a cerut elucidarea cazului cu ”furtul miliardului” de la Chişinău. Reţinerea lui Filat aruncă în aer alianţa partidelor pro-europene, din care face parte partidul lui Filat, deci adio apropiere de Uniunea Europeană, cine l-a reţinut pe Filat face jocul ruşilor, dacă pică alianţa pro-europeană atunci vin la putere partidele pro-ruse.
  • Dacă a fost reţinut Filat, atunci de ce nu a fost reţinut şi Plahotniuc? Procurorii ascultă de Plahotniuc, acesta este motivul pentru care Plahotniuc nu a fost reţinut. Plahotniuc a furat mult, toată lumea ştie că Plahotniuc a furat, să fie reţinut şi Plahotniuc.
  • Urmează alegeri anticipate din cauza reţinerii lui Filat, Plahotniuc o să se alieze cu pro-ruşii Dodon şi Usatîi şi cu comuniştii lui Voronin şi o să aducă la putere un guvern pro-rus. Cu alte cuvinte, înapoi în trecutul sovietic.

Modelul românesc, început acum câţiva ani cu arestarea lui Arian Năstase, urmat de alte zeci de reţineri şi arestări din “lumea bună”, se pare că va fi copiat întocmai şi la Chişinău, unde sistemul juridic a început, în sfârşit, să funcţioneze. Poate că şi procurorul Maria Alexandru, venită de la Bucureşti, să fi avut vreo “vină” in tot acest scandal, cine ştie!

Teza principală vehiculată în aceste zile este faptul că la Chişinău are loc o reglare de conturi între oligarhi. Cu siguranţă va urma alte reţineri şi arestări, mai ales că Plahotniuc a luat decizia să demisioneze din funcţia de membru al PD, inclusiv la funcţia de“vice” al partidului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro