Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 8:56:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Din nou, scandal la Chişinău. Renato Usatîi, reţinut pe aeroport!


24 octombrie 2015

Liderul formaţiunii Partidul Nostru din Republica Moldova, controversatul om de afaceri Renato Usatîi, a fost reţinut vineri seară pe aeroportul din Chişinău de către ofiţeri ai Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) şi dus apoi la Procuratura Generală, informează Radio Chişinău şi Unimedia.

Renato Usatîi se întorcea de la Moscova unde a plecat în urmă cu două zile, după ce cu o zi înainte a postat pe internet mai multe înregistrări video ale convorbirilor dintre Vlad Filat şi Ilan Shor. El a precizat atunci că merge la Moscova pentru a pregătit noi înregistrări pentru cazul în care va fi arestat.

Joi seara, pe contul de Youtube al lui Renato Usatîi au fost plasate înregistrări cu farse care îi vizează pe preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, şi pe ministrul de interne Oleg Balan. În înregistrare, un actor care se dă drept guvernatorul regiunii Odessa, Mihail Saakaşvili, 'discută' cu Nicolae Timofti despre o eventuală arestare a lui Renato Usatîi, la Odessa. În altă 'discuţie' apare şi ministrul de interne Oleg Balan, care vorbeşte cu aşa-zisul ministru ucrainean de interne, interpretat şi el de un actor.

Reţinerea lui Usatîi are loc pe fondul unei situaţii politice tensionate la Chişinău, ca urmare a arestării fostului premier Vlad Filat, un lider important al actualei coaliţii de guvernare. Înainte de arestarea lui de către procurorii anticorupţie, lui Filat i-a fost ridicată la 15 octombrie imunitatea parlamentară, în urma unui vot controversat în legislativul de la Chişinău, vot ce a avut loc pe fondul unor proteste organizate de Partidul Socialiştilor, al lui Igor Dodon, şi formaţiunea de stânga condusă de Renato Usatîi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro