Vineri, 26 aprilie 2024 - 1:59:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Renato Usatîi a fost eliberat


26 octombrie 2015

Primarul de Bălţi şi preşedintele „Partidului Nostru” Renato Usatîi a fost eliberat duminică. Decizia a fost luată de Judecătoria Centru a capitalei, potrivit independend.md.

Judecătorii au respins solicitarea procurorilor pentru ca Usatîi să fie arestat preventiv, după ce vineri a fost reţinut pe Aeroport de către ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Procurorii au solicitat plasarea acestuia în arest pentru o perioadă de 30 de zile, iar avocaţii au solicitat eliberarea lui Usatîi.

Amintim că Renato Usatîi a fost reţinut, vineri, pentru 72 de ore, fiind învinuit de interceptarea convorbirilor telefonice dintre Vlad Filat şi Ilan Shor.

Usatîi, care a publicat luni înregistrări ale unor convorbiri telefonice dintre Filat şi Shor, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că nu a obţinut interceptările de la instituţii ale statului şi că mai deţine astfel de înregistrări şi cu alţi politicieni, printre care Mihai Ghimpu, Iurie Leancă sau Vladimir Plahotniuc.

Potrivit mai multor comentatori, reţinerea şi eliberarea lui Usatîi face parte dintr-un scenariu de victimizare a acestuia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro