Joi, 18 aprilie 2024 - 4:23:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Preşedinţi de raioane din Republica Moldova susţin Iaşiul pentru titlul de Capitală Culturală Europeană


18 noiembrie 2015

Un număr de 22 de preşedinţi de raioane din Republica Moldova susţin candidatura Iaşiului la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021, a anunţat, luni, primarul interimar al Iaşiului Mihai Chirica.

„În cursul săptămânii trecute am avut o întâlnire amicală cu 22 de preşedinţi de regiuni din Republica Moldova. Toţi, la unison, au spus, ‘noi susţinem Iaşiul pentru Capitală Culturală a Culturii, pentru asta vom edita şi un document comun de susţinere’. Este un moment istoric. Niciodată nu s-a mai făcut o asemenea susţinere faţă de un oraş, mai ales din afara ţării, ceea ce, pentru noi, este măgulitor”, a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar interimar Mihai Chirica.

„Proiectul Iaşi 2021 are ca axă principală dezvoltarea unor proiecte culturale în parteneriat cu instituţii şi asociaţii culturale din Cernăuţi şi Chişinău.

În acest sens, „gestul de deschidere vine să consolideze convingerea că, împreună, putem crea proiecte şi programe culturale cu impact regional şi transfrontalier, cu numeroase beneficii pentru locuitorii din întreaga regiune”, a spus Iulian Boia, directorul Executiv al Fundaţiei „Iaşi, Capitală Culturală Europeană”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro