Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:45:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prahovenii, din nou, alături de fraţii de peste Prut


24 noiembrie 2015

O delegaţie a consiliului judeţean Prahova a fost în vizită, la sfârşitul săptămânii,  în Republica Moldova, la invitaţia autorităţilor din raioanele Sîngerei, Leova şi  Hînceşti.

Vineri, 20 noiembrie, membrii delegaţiei prahoveane, formată din consilierii judeţeni Ludmila Sfîrloagă, Elisabeta Popovici şi Viorica Vasile, au fost oaspeţii preşedintelui raionului Sîngerei, Vasili Marandiuc. În cadrul  întâlnirii au  fost abordate discuţii privind  posibilitatea înfrăţirii unor localităţi din Raionul Sîngerei cu localităţi din Prahova, amplasarea uni bust al marelui istoric Nicolae Iorga în localitatea Sîngerei cât şi o analiză a contextului regional. Alături de preşedintele Vasili Marandiuc delegaţia prahoveană a depus buchete de flori la bustul poetului Mihai Eminescu şi a mitropolitului Iosif Naniescu. Totodată, pentru a-şi face o părere despre calitatea serviciilor medicale delegaţia  a vizitat Spitalul Raional. Au fost vizitate secţiile spitalului, cabinetele şi laboratoarele şi au fost purtate discuţii cu personalul medical pentru a se vedea cum funcţionează sistemul sanitar la nivel de raion.

Sâmbătă, 21 noiembrie, prahovenii au fost  în localitatea Cazangic, raionul Leova, pentru a participa la hramul localităţii şi pentru a inaugura drumul de acces în localitate, obiectiv realizat cu fondurile  Consiliului Judeţean Prahova. La eveniment au participat Ion Gudumac, preşedintele Raionului Leova, Octavian Calmâc, viceministrul Economiei din Republica Moldova, Ion Guţu, primarul comunei Cazangic, consilieri locali şi primari din localităţile învecinate. După inaugurarea drumului, au fost depuse flori la bustul lui Mihai Viteazul din curtea liceului cu acelaşi nume, iar în cadrul unei scurte ceremonii preşedinta Comisiei de Integrare Europeana din cadrul Consiliului Judeţean Prahova Ludmila Sfîrloagă, i-a oferi primarului Ion Guţu o diplomă de excelenţă.

În continuarea programului, consilierii judeţeni au mers în oraşul Hănceşti, oraş înfrăţit cu municipiul Ploieşti, pentru a participa la sărbătoarea hramului oraşului. Aici au fost întâmpinaţi de primarul oraşului Hînceşti, Alexandru Bornari şi de preşedintele raionului Hînceşti, Ghenadie Buzu. Aceştia au primit diplome de excelenţă din partea Ludmilei Sfîrloagă în cadrul spectacolului organizat de municipalitate cu ocazia hramului oraşului Hînceşti. Totadată, a fost verificat şi stadiul lucrărilor de amenajare ale Bibliotecii publice raionale “ÎPS Antonie Plămădeală”. Banii pentru reamenajarea bibliotecii raionale au fost alocaţi de la bugetul Consiliului Judeţean Prahova, lucrarea având termen de finalizare în luna decembrie a.c.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro