Joi, 25 aprilie 2024 - 12:43:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Aproximativ 3.000 de persoane la Alba Iulia, unde s-a scandat ”Basarabia e România”


2 decembrie 2015

Aproximativ 3.000 de persoane au participat, marţi, la Alba Iulia, la manifestările de Ziua Naţională, care includ depuneri de coroane, o paradă cu 1.200 de militari, dar şi concerte, la un moment dat un grup de tineri scandând mesaje pentru unirea Basarabiei cu România, dar şi ”Colectiv”.

Manifestările din faţa statuii lui Mihai Viteazul au fost marcate de scandări ale unui grup de tineri care au strigat mesaje precum ”Basarabia e România”, ”Basarabia e pământ românesc”, dar şi ”Colectiv”. Ei aveau eşarfe în culorile drapelului naţional şi steaguri tricolore.

Printre cei prezenţi la Alba Iulia se numără ministrul Dezvoltării şi Administraţiei, vicepremierul Vasile Dâncu, ministrul Telecomunicaţiilor, Marius Bostan, liderul PNL, Teodor Atanasiu, europarlamentarul PSD Victor Negrescu, precum şi parlamentari şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

În acest an, Consiliul Local Alba Iulia a decis, în urma unei solicitări primite din partea unor membri ai societăţii civile, să renunţe la focurile de artificii din cauza tragediei din Colectiv. Spectacolul pirotehnic a fost înlocuit cu un spectacol de lasere.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro