Vineri, 29 martie 2024 - 2:20:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


România oferă bani pentru renovarea Sălii cu Orgă de la Chişinău


7 decembrie 2015

Faţada Sălii cu Orgă din Chişinău  îşi va recăpăta aspectul de altă dată, iar toate încăperile destinate artiştilor vor fi reparate. Lucrările de renovare vor începe până la sfârşitul acestui an şi se vor încheia în vara anului 2016.

Proiectului de modernizare va costa un milion de euro, bani oferiţi de România. 

Stilul arhitectural specific începutului secolului XX şi-a lăsat amprenta şi asupra clădirii Sălii cu Orgă din Capitală. Însă monumentul istoric se află într-o stare deplorabilă şi necesită reparaţii de mai bine de 40 de ani.

"S-au făcut reparaţii cosmetice, un pic de s-au astupat găurile, dar o reparaţie temeinică nu s-a făcut din 78, de la inaugurarea Sălii cu Orgă" a declarat  directorul Sălii cu Orgă, Larisa Zubcu 

Vechi sunt şi încăperile de la demisol. Din banii alocaţi din bugetul de stat, anul trecut, în demisol au fost schimbate toate reţelele de comunicaţii. Acum, sălile au şi mai mare nevoie de a fi reparate.

"Imaginea, materialele, culorile rămân intacte. În afară de restaurarea acoperişului, faţadei, amenajarea teritoriului, în proiectul respectiv intră şi demisolul Sălii cu orgă, unde sunt nişte încăperi pentru pregătirea artiştilor unde este un grup sanitar pentru vizitatori", a declarat consultantul de la Direcţia Patrimoniului Cultural de la Ministerul Culturii, Constantin Andruşciac. 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro