Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:02:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Unirea cu România, votată în Parlamentul Republicii Moldova


8 decembrie 2015

78 de tineri din mai multe localităţi ale raionului Orhei au constituit un Sfat al Ţării în Parlamentul Republicii Moldova şi au votat Unirea cu România.

Deputatul liberal moldovean Roman Boţan a organizat pentru tinerii din Orhei o vizită la sediul Legislativului, ocazie cu care aceştia au ocupat fotoliile de deputaţi şi au adresat întrebări de interes public, precum „Cine a furat miliardul şi de ce a fost arestată o singură persoană?”; „De ce nu se majorează pensiile şi salariile?”, „De ce se scumpeşte energia electrică?”, „Când va fi numit un nou Guvern?”, „Prin ce se diferenţiază Partidul Liberal de celelalte partide?”, „Care a fost ultima lege adoptată pentru copii?”, se arată pe blogul parlamentarului.

Maturitatea cu care gândesc aceşti copii surprinde, viitorul, indiferent de orice, trebuie să fie mai bun şi ei sunt garanţia cestuia. Am abordat tema integrării europene a Republicii Moldova, am discutat despre modelul german prin care două state, divizate împotriva voinţei cetăţenilor săi, asemenea României, s-au regăsit în Uniunea Europeană. Germania vestică, fiind membră UE, iar Germania estică a revenit în acest spaţiu prin reîntregire. Analogia cu cele două state româneşti este una firească, doar că pentru aceasta, conform art. 142 al Constituţiei, reunirea trebuie să purceadă calea unui referendum naţional. În finalul şedinţei, tinerii, asemenea deputaţilor Sfatului Ţării, printr-un vot simbolic au votat pentru unirea Republicii Moldova cu România”, notează Roman Boţan.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro