Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 10:21:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Socialiştii, faţă în faţă cu tinerii unionişti, după distrugerea hărţii României Mari


11 decembrie 2015

Mai mulţi tineri care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România au protestat la orele prânzului în faţa Parlamentului de la Chişinău şi apoi în faţa sediului PSRM, faţă de gestul socialistului Vlad Bătrâncea de a rupe harta României Mari.

La sediul socialiştilor, unioniştii au fost întâmpinaţi de Ion Ceban, consilierul PSRM din CMC. Tinerii i-au invitat pe socialişti la o dezbatere televizată, iar Ceban a declarat că acceptă dezbaterea, cu condiţia ca aceasta să aibă loc la Iaşi. Reprezentanţii PSRM s-au plâns că acţiunile unioniştilor ar fi îndreptate spre lichidarea statalităţii Republicii Moldova, în vreme ce membrii Blocului Unităţii Naţionale, ai Tinerilor Moldovei şi simpatizanţii mişcării unioniste au reiterat că acţiunile pentru Unire sunt legale şi că opţiunea pentru reîntregirea naţională se înscrie în libertatea de exprimare.

Acest individ (n.r. Vlad Bătrâncea) ne-a amenţat azi că <<vom lua în cap>> şi ne-a rupt la propriu adevărata istorie, la o zi după ce sondajele au arătat că suntem cel puţin un sfert din populaţia Rep. Moldova. Singurele metode care ne vin în minte pentru a extermina atât de mulţi oameni au fost folosite de Stalin, Hitler. Vă aminţiţi? Lagăre de concentrare, foamete, deportări, Siberii… Nu-i putem lăsa să ne reîntoarcă în URSS!”, au reacţionat Tinerii Moldovei.

Rusofilul Igor Dodon, preşedintele PSRM, a precizat în cadrul unui briefing că Ministerul Educaţiei promovează deschis unionismul în procesul educaţional din Republica Moldova şi că orice campanie de acest fel în timpurile noastre este echivalentă cu tentativa de a distruge statul Republica Moldova.

Harta României Mari pe care a sfâşiat-o parlamentarul socialist Bătrâncea în plenul Parlamentului a fost distribuită, cu ocazia Zilei Naţionale a României, în circa 450 de licee din Republica Moldova. Gestul simbolic a aparţinut voluntarilor Platformei Unioniste Acţiunea 2012, care au transmis prin Direcţia de învăţământ pachete cu câte o hartă a României interbelice, un steag tricolor şi panglică tricoloră.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro