Joi, 18 aprilie 2024 - 6:02:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Iohannis, rugat să interzică accesul socialistului Batrîncea pe teritoriul României


12 decembrie 2015

Deputatul liberal moldovean Alina Zotea i-a trimis, vineri, o scrisoare preşedintelui României, Klaus Iohannis, în care cere ca deputatul PSRM Vlad Bătrîncea să fie declarat persona non-grata şi să îi fie interzis accesul pe teritoriul României pentru gestul acestuia de joi, când a rupt harta României Mari în Parlamentul de la Chişinău.

„Gestul parlamentarului aduce o ofensă gravă românilor de pe ambele maluri ale Prutului, sfidând orice regulă de conduită. Astfel de acţiuni ruşinoase denigrează imaginea statului şi a cetăţenilor săi, fapte care trebuie sancţionate dur. În acest sens, vă adresez solicitarea, stimate domnule Preşedinte, de a dispune declararea domnului Vlad Bătrîncea drept persona non-grata în România şi, implicit, de a interzice accesul acestuia pe teritoriul României”, scrie deputatul liberal.

De amintit că socialiştii s-au arătat deranjaţi de iniţiativa Ministerului Educaţiei privind distribuirea gratuită în instituţiile de învăţământ din Republica Moldova a unei donaţii de hărţi tematice „Organizarea administrativă a Regatului României. 1930”, oferită de asociaţia Radio Datina.

Socialistul Vlad Bătrîncea a rupt harta României Mari, în plenul Parlamentului, după ce Ministerul Educaţiei a semnat acest ordin, în timp ce liderul socialiştilor, Igor Dodon, a ameninţat că, imediat după sărbătorile de iarnă, formaţiunea sa va demara o campanie „împotriva unioniştilor”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro