Vineri, 29 martie 2024 - 11:11:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Criza fara precedent in Moldova: Nu mai sunt bani de pensii si salarii


25 decembrie 2015

Pensionarii şi salariaţii din sectorul public din Republica Moldova riscă sa nu-şi mai primească banii începând cu luna februarie, pentru că un simplu calcul arată ca banii strânşi la bugetul de stat sunt suficienţi pentru achitarea plăţilor sociale doar până în prima lună a anului viitor, a declarat premierul desemnat Ion Sturza, atenţionând că "vin drepturi grele" pentru cetăţenii republicii, informează agenţia de presă Unimedia.

"Am confirmări din mai multe surse şi date exacte că se vor plăti la timp salariile şi pensiile până în luna ianuarie. Din luna februarie pot să apară deja întârzierile', a declarat Sturza.

Potrivit premierului desemnat, "acest scenariu trist trebuie luat în calcul de orice candidat" la fotoliul de premier, indiferent dacă acesta este de stânga sau de dreapta. "Este un scenariu pe care trebuie sa-l ia în calcul orice prim-ministru, mai de stânga sau mai de dreapta", chiar dacă scenariul este unul de şoc, a declarat Sturza, întrebând retoric "care sunt sursele reale de care dispune astăzi Republica Moldova pentru a plăti pensiile şi salariile?'.

Ion Sturza trebuie să ceară votul de învestitură în plenul parlamentului până pe 4 ianuarie. Dacă deputaţii nu vor acorda vot de încredere guvernului, preşedintele republicii, Nicolae Timofti, va relua consultările cu grupurile parlamentare pentru a desemna un alt candidat.

Republica Moldova nu are guvern de la sfârşitul lunii octombrie, când a fost demis guvernul liberal-democratului Valeriu Streleţ, printr-o moţiune de cenzură iniţiată de socialişti şi comunişti, votată şi de democraţii din coaliţia proeuropeană.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro