Marţi, 12 decembrie 2017 - 6:02:09
EUR
EURO = 4.6362 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.9368 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Comunicat de presă România Breaking News - RBN Press


12 ianuarie 2016

Începând cu data de 6 ianuarie 2016, pe mai multe site-uri ale unor publicatii si bloguri au apărut o ştire care ne menţiona ca destinatar al unui memoriu (redacţia RBN Press) semnat deasociaţii ucrainene pentru limba română din regiunea Odessa din care cităm…

Într-un memoriu semnat de asociaţii ucrainene pentru limba română din regiunea Odessa, adresat redacţiei RBN Press, se „solicită Ucrainei ca limba română să revină atât în toate cele 18 şcoli în care s-a studiat în regiunea Odessa dinainte de independenţa Ucrainei cât şi ridicarea la rang de catedră de limbă română a actualei derizorii specializări din cadrul Universităţii Umaniste de Stat din Ismail şi acordarea de pe acum, pentru viitorul an universitar, de cel puţin 25 locuri fără taxă la limba română.”

În ordine cronologică, eroarea a început prin publicarea mai întâi de către portalul Ştiri Actuale – http://stiriactuale.ro/basarabia/15300-romanii-din-ucraina-isi-cer-dreptul-la-limba-materna.html preluând textul intergal de pe romaniabreakingnews.ro (http://romaniabreakingnews.ro/romanii-din-sudul-basarabiei-cer-sprijin-romaniei-si-r-moldova/)şi cu introducerea care ne menţiona ca destinatar al memoriului, apoi preluat succesiv de Timpul.md http://www.timpul.md/articol/romanii-din-ucraina-isi-cer-dreptul-la-limba-materna-85739.html, apoi de blogul reputatului analist militar Col. (r.) Ion Petrescu şi continuând mai departe cu rumaniamilitary.rohttp://www.rumaniamilitary.ro/romanii-din-ucraina-isi-cer-dreptul-la-limba-materna Ziare Live http://www.ziarelive.ro/stiri/romanii-din-ucraina-isi-cer-dreptul-la-limba-materna.html şi publicatia online – Lumea Româneasca http://www.lumearomaneasca.net/

Referitor la cele publicate de site-urile respective suntem nevoiţi să facem următoarele precizări pentru a clarifica confuzia generată de o astfel de stire apărută cu data de 6 ianuarie 2016:

1) România Breaking News – RBN Press este un portal de ştiri şi informaţii apărut în anul 2012, dedicat printre altele şi problematicii  românilor de pretutindeni, în mod special a celor din jurul României. Din prima zi de existenţă şi până azi, redacţia RBN Press nu a primit nicodată memorii adresate de la asociaţiile citate mai sus. Întrucât  problemele comunităţii româneşti monitorizate, semnalate şi publicate constant de  România Breaking News – RBN Press în secţiunea români din jurul României, îşi au rezolvarea doar prin implicarea instituţiilor Statului Român şi cel Ucrainean (destinatarele de drept), RBN Press poate doar mediatiza şi informa despre acest subiect.

2) Memoriu la care se face referire a fost parte dintr-o  ştire publicată de redacţia RBN Press în urmă cu un an şi nouă luni (28 martie 2014) cu titlul „ROMÂNII DIN SUDUL BASARABIEI – CER SPRIJIN ROMÂNIEI, R.MOLDOVA şi UE” şi este adresat de asociaţii ucrainene pentru limba română din regiunea Odessa, către diplomaţia din România, Republica Moldova şi cea a Uniunii Europene – conform sursei indicate în articol cu link activ.  Deci nu redacţiei RBN Press cum eronat a fost prezentat. (Link catre articolul din romaniabreakingnews.ro:http://romaniabreakingnews.ro/romanii-din-sudul-basarabiei-cer-sprijin-romaniei-si-r-moldova/)

3) Întrucât stirea a apărut acum un an şi nouă luni şi nu în 2016, publicarea acestui material ca ştire în luna ianuarie 2016, fără a enunţa în mod corect că este vorba de un material publicat la 28 martie 2014, poate crea confuzie şi face mari deservicii atât eforturilor comunităţilor româneşti din Sudul Basarabiei, respectiv regiunea Odesa, care luptă pentru dreptul limbii şi identităţii româneşti,  cât şi instituţiilor din statele implicate. Cu toate acestea, menţionăm că problemele ridicate în textul memoriului  din martie 2014, sunt vechi dar din păcate încă actuale.
 

În spiritul deontologiei şi corectitudinii faţă de cititori, rugăm  publicaţiile care au distribuit, citat şi mediatizat acel text să publice dezminţirea cu precizările de rigoare semnalate de prezentul comunicat de presă.

11 ianuarie 2016

cropped-cropped-RBN-icon-114.pngRedacţia România Breaking News - RBN Press
romaniabreakingnews.ro / rbnpress.info
office@romaniabreakingnews.ro


 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(374 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Consultatii medicale de calitate

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Ati fost victima unui accident de circulatie? Noi va ajutam sa obtineti banii cuveniti din asigurarea RCA

loading...
Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
Horoscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Se pare astazi ca aveti multe probleme de rezolvat. Aveti posibilitatea sa faceti in locuinta anumite schimbari care vor contribui la imbunatatirea confortului. Dupa-amiaza ati putea fi tentat sa cumparati un obiect de valoare. Va recomandam sa nu va grabiti, pentru ca nu este o zi favorabila investitiilor. Nu neglijati odihna! taur Se pare ca sunteti in forma si plin de energie si sunt sanse sa finalizati o lucrare importanta. Dupa-amiaza aveti ocazia sa va afirmati in societate. S-ar putea sa luati initiative pentru care veti fi admirat. Aveti grija sa nu neglijati problemele de familie!
GEMENI RAC
gemeni In prima parte a zilei este foarte posibil sa fiti intr-o stare de spirit excelenta, iar relatiile cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri ar trebui sa decurga fara probleme.Aveti sanse de reusita mai ales in activitatile casnice si in societate. Singurul lucru care v-ar putea nemultumi este situatia financiara. In cursul serii este posibil sa participati la o intrunire cu persoane apropiate. Eastrolog.ro va recomanda sa evitati glumele riscante. rac In prima parte a zilei este posibil ca relatia cu persoana iubita sa fie usor tensionata. Cauza pare sa fie o neintelegere care porneste de la barfele unei persoane invidioase. Sunt sanse sa lamuriti totul destul de usor.S-ar putea ca o investitie pe care ati facut-o cu ceva timp in urma sa se dovedeasca inspirata si sa inceapa sa produca beneficii mai mari decat v-ati asteptat.Aveti grija sa nu va extenuati!
LEU FECIOARĂ
leu La locul de munca sau in afaceri, rezultatele eforturilor depuse in ultima vreme v-ar putea atrage respectul colegilor si laudele superiorilor.Aveti sanse sa realizati fara mari dificultati tot ce v-ati propus pentru azi.Pe plan financiar s-ar putea sa nu stati tocmai bine, dar sunteti hotarat sa gasiti noi surse de venituri. Este momentul sa reluati legaturile cu vechi prieteni sau parteneri de afaceri. fecioara Sunteti plin de energie si aveti sanse sa finalizati tot ce v-ati propus pentru azi. In prima parte a zilei aveti ocazia sa va afirmati pe plan social. Relatiile cu persoana iubita si cu prietenii ar trebui sa fie foarte bune. Avand in vedere ca sunteti predispus la probleme digestive, va sfatuim sa evitati excesele alimentare.
BALANŢĂ SCORPION
balanta Aveti ocazia sa faceti schimbari importante in relatia cu persoana iubita si in plan social. Colaborati foarte bine cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri si puteti avea succes in societate. Este recomandabil sa evitati exagerarile si sa nu va asumati riscuri, fiindca puteti sa va alegeti cu pierderi materiale importante scorpion Desi se intrevede o zi incarcata, sunteti capabil sa faceti fata cu succes tuturor problemelor. Situatia financiara pare sa nu fie foarte buna, dar acest lucru va motiveaza si mai mult.Astazi puteti sa va bazati pe intuitie dar, pentru hotararile importante privind familia si caminul, eastrolog.ro va recomanda sa va consultati si cu partenerul de viata.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Intuitia si claritatea in gandire va ajuta sa rezolvati o problema sentimentala care va preocupa de ceva vreme. In prima parte a zilei, o persoana apropiata v-ar putea propune sa va asociati intr-o afacere noua. Va sfatuim sa luati in considerare propunerea, pentru ca pare sa ofere perspective frumoase.Dupa-amiaza este posibil sa participati la o intrunire cu prietenii, impreuna cu partenerul de viata. capricorn Puteti avea succes intr-o scurta calatorie in interes profesional sau de afaceri. Va sfatuim sa fiti prudent si sa evitati discutiile in contradictoriu cu colegii sau cu partenerii de afaceri. In a doua parte a zilei aveti sanse sa clarificati o problema sentimentala mai veche. In plan financiar nu se intrevad probleme deosebite. Este indicat, totusi, sa fiti cumpatat cu cheltuielile.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Este posibil sa aiba loc schimbari importante, mai ales pe plan social si sentimental. Colaborati foarte bine cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri si aveti ocazia sa faceti cunostinta cu persoane importante. Dupa-amiaza puteti lua o decizie importanta privind o investitie pentru camin. Va sfatuim sa tineti cont de ideile partenerului de viata. Spre seara s-ar putea sa primiti o veste buna de la un prieten de familie. pesti Este posibil sa survina evenimente neasteptate, care va obliga sa va modificati programul. Schimbarile, desi par neplacute, sunt de fapt in avantajul dumnavoastra.Aveti ocazia sa faceti cunostinta cu o persoana mai in varsta care va poate ajuta sa rezolvati o problema profesionala. Va recomandam sa va consultati cu partenerul de viata in problemele casei. Evitati discutiile aprinse cu o femeie!
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 12 decembrie 2017
Autentificare
stiriactuale.ro