Vineri, 29 martie 2024 - 3:57:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prahovenii au sărbătorit Ziua Culturii Româneşti în Moldova


16 ianuarie 2016

O delegaţie de prahoveni a sărbătorit Ziua Culturii Naţionale şi cei 166 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu în Republica Moldova. Prahovenii au participat la manifestările legate de ziua marelui poet şi de Ziua Culturii în mai multe localităţi din Basarabia.

La primele ore ale dimineţii au fost la Chişcăreni, localitate unde Societatea Cultural Istorică Mihai Viteazul va amplasa un bust al patriotului Nicolae Casso. Prahovenii au mers apoi la Copăceni, localitatea în care s-a născut Adrian Păunescu. Au depus flori la bustul poetului şi au decis ca impreună cu Maria Bajura, directoarea liceului din localitate să înfiinţeze Fundaţia Adrian Păunescu.  La Satul Nou, prahovenii au depus flori la monumentul din localitate, iar la Cimişlia au participat la evenimentele artistice organizate la biblioteca din localitate şi au transmis salutul şi mesajul Consiliului Judeţean Prahova.

De la Cimişlia, delegaţia din Prahova, din care fac parte consilierii judeţeni Rareş Enescu şi Cătălin Niţă, dar şi Vasile Diaconu, primarul comunei Măgurele, a mers la Gura Galbenei. Localitatea este înfrăţită cu comuna Măgurele şi au fost depuse flori la bustul lui Alexandru Ioan Cuza. Cei doi primari au discutat despre posibilele investiţii româneşti care ar putea fi făcute la Gura Galbenei.

Seara s-a încheiat cu un spectacol simfonic oferit de Institutul Cultural Român a Sala cu Orgă din Chişinău. Menţionăm că Sala cu Orgă, unul dintre cele mai valoroase monumente arhitectonice de la Chişinău va fi renovată cu bani de la Guvernul României

Sâmbătă, prahovenii vor ajunge la Hînceşti, unde vor depune flori la statuia lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro