Luni, 22 ianuarie 2018 - 4:31:52
EUR
EURO = 4.6656 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.8059 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Dar din dar, lumină din lumină


10 februarie 2016

Religia a fost şi ramâne un factor şi un mediu de formare a omului. Dintotdeauna, creştinismul a afirmat posibilitatea educării şi formării omului. Religia creştină este un proces pedagogic de formare a omului. Biserica nu utilizează numai mijloacele ome­neşti pentru atingerea obiectivului ei, dar pe lângă elementul uman include în sine şi elementul divin.Rolul de educatori le revine slujitorilor cultului religios, în cea mai mare măsură preoţilor lăcaşurilor sfinte, adică bisericilor.

Pentru enoriaşii Bisericii Sfântul Ierarh Nicolae - Mitropolia Basarabiei a Patriarhiei Române -, ziua de 2 februarie 2016 a fost ca o sărbătoare. Ei l-au avut oaspete pe mult-aşteptatul ctitor al Bisericii, dl. Neculai Popa, american de origine română, născut în Moldova din dreapta Prutului, domiciliat în Los-Angeles, SUA, preşedinte al Consiluilui Româno-American şi pe secretarul său responsabil, dl. Mihai Nicolae, membru al organizaţiei Platforma civică Acţiunea 2012.

După ce au fost întâmpinaţi la gara Chişinău de către parohul Bisericii, preotul Sergiu Matei şi de către basarabeanul Iacob Cazacu-Istrati, poet şi publicist, vice-preşedinte al Worldwide Romanian Forum-Forumul Românilor de Pretutindeni, cu reşedinţa în Canada, oaspeţii s-au deplasat la Orhei, unde îi aştepta, la Oficiul notarial şi cadastral, funcţionarii care au legiferat tranzacţia de vânzare-cumpărare a clădirii Bisericii.

La Orhei, oaspeţii s-au întâlnit cu vice-preşedintele raionului,Vasile Miron, care i-a mulţumit domnului Neculai Popa pentru ajutorul acordat în cumpărarea clădirii pentru biserica din Peresecina. Înaltul oaspete a vizitat lăcaşul sfânt pentru a efectua cea de a doua tranşă de plată a clădirii destinată  Bisericii La etapa actuală, Biserica se află înplină (re)construcţie. În interior e pregătit, parţial, altarul şi sala de rugăciuni în care parohul Bisericii,tânărul preot Sergiu Matei, petrece slujba de liturghie, botez, cununii şi celelalte care sunt necesare pentru cetăţenii comunei Peresecina.

 Dar, mai e mult de lucru. În primul rând, dl Neculae Popa a atras atenţia  că biserica are nevoie urgent de o toaletă civilizata , pentru a le uşura prezenţa copiilor şi oamenilor în etate.

 Ctitorul s-a bucurat de initiativa parohului de a finisa reparaţia unei încăperi din biserică pentru o bibliotecă, sală de lectură şi de mici manifestări cultural-naţionale, lucru deja început.

Cel mai important lucru, care necesită timp şi muncă serioasă, e acoperişul cu turle… Atât interiorul, cât şi exteriorul Bisericii Sfântul Ierarh Nicolae are la bază elementul national de artă.

Multe sunt de făcut până a aduce acest lăcaş sfânt la condiţiile necesare dar, după cum ne spune tânărul preot SergiuMatei: “Când eşti susţinut atât spiritual, cât şi material de aşa oameni ca dl.Neculai Popa, Mihai Nicolae ş.a., greutăţile nu se simt… Le mulţumesc mult din partea enoriaşilor şi a mea personal fiindcă ne-a adus o rază de lumină…din a lor lumină”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(163 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Cristi Cimpeanu fotoHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec In prima parte a zilei este posibil sa fiti cam visator si sa aveti tendinta de a neglija probleme importante sau care nu suporta amanare. Nu este momentul sa incepeti noi activitati, din cauza ca deciziile pe care le luati ar putea fi neinspirate sau chiar eronate. Ar fi bine sa profitati de ajutorul pe care vi-l ofera o persoana apropiata. taur Este de asteptat sa beneficiati de o creativitate deosebita, mai ales in domenii artistice.Puteti avea idei originale, ingenioase, pentru rezolvarea unor probleme profesionale sau de afaceri.Sfaturile unei rude mai in varsta va pot ajuta sa evitati o incurcatura financiara. In a doua parte a zilei este posibil sa primiti vizita unor prieteni de familie, in compania carora puteti petrece cateva ore relaxante.
GEMENI RAC
gemeni Se pare ca azi nu sunteti prea comunicativ, asa ca ar fi bine sa evitati intalnirile de afaceri. De asemenea, eastrolog.ro va sfatuieste sa amanati deciziile importante in domeniul financiar. Este recomandabil sa va ocupati de activitati relaxante si sa petreceti mai mult timp impreuna cu cei drag rac Aveti sanse de succes in toate activitatile legate de camin, dar si in societate. Este o zi buna pentru a face planuri de viitor. Ideile dumneavoastra sunt apreciate atat de partenerul de viata, cat si de partenerii de afaceri. Va sfatuim sa evitati speculatiile de orice fel.
LEU FECIOARĂ
leu Parcurgeti o perioada favorabila creativitatii si inventivitatii. Pentru rezolvarea problemelor dificile, va sugeram sa incercati metode si idei originale.Capacitatea creativa de care dispuneti azi va indeamna sa incepeti o activitate noua. Aveti toate sansele de reusita in plan intelectual, dar si in viata sentimentala. Ar fi bine sa acordati mai mult timp activitatilor relaxante si sa nu neglijati odihna fecioara In prima parte a zilei s-ar putea sa fiti mai sensibil decat de obicei, iar relatiile cu anturajul ar putea fi usor tensionate. Eastrolog.ro va sfatuieste sa fiti prudent si sa nu faceti promisiuni pe care nu sunteti sigur ca le veti putea respecta. Ar fi bine sa va dedicati timpul liber unor activitati creative.
BALANŢĂ SCORPION
balanta In viata dumneavoastra ar putea avea loc schimbari importante, care va vor aduce multe satisfactii. Activitatea intelectuala intensa si puterea creativa de care dispuneti azi contribuie la succesul dumneavoastra pe plan social. In partea a doua a zilei s-ar putea sa aveti de luat o decizie in legatura cu relatiile sentimentale. Puteti sa va bazati pe intuitie. scorpion In prima parte a zilei sunteti plin de optimism si dispuneti de o creativitate deosebita. Aveti toate sansele sa va faceti remarcat prin talentul artistic. Dupa-amiaza este posibil sa faceti cunostinta cu o persoana consacrata intr-un domeniu creativ, care ar putea juca un rol important in cariera dumneavoastra. Nu neglijati relatiile cu persoana iubita!
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Se intrevede o zi agitata, cu multe probleme de rezolvat, dar creativitatea si ingeniozitatea va ajuta sa duceti totul la bun sfarsit. Astazi puteti avea realizari frumoase in plan financiar. Daca va stapaniti nervozitatea cauzata de oboseala, relatiile cu partenerul de viata pot fi foarte bune. capricorn Aveti sanse de reusita in tot ce faceti azi. Este un moment excelent pentru a sustine examene, lucrari artistice si proiecte. Relatiile sentimentale ar trebui sa decurga armonios. Ar fi bine sa acordati mai multa atentie problemelor cu care se confrunta membrii mai tineri ai familiei.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator In plan profesional sau in afaceri, este posibil sa va confruntati cu un blocaj, probabil din motive financiare. Daca reusiti sa va puneti la lucru imaginatia si inventivitatea, puteti face rost de suma necesara. Dupa-amiaza s-ar putea sa suferiti o dezamagire in plan sentimental, care, insa, nu va afecteaza prea mult. Va sfatuim sa evitati calatoriile lungi. pesti Este o zi buna pentru a face planuri de viitor si pentru a va va afirma in plan social prin initiative originale. Relatiile cu prietenii si cu partenerul de viata ar trebui sa fie foarte bune. Va sfatuim sa nu va pripiti in luarea deciziilor importante
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 ianuarie 2018
Autentificare
stiriactuale.ro