Marţi, 12 decembrie 2017 - 6:03:32
EUR
EURO = 4.6362 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.9368 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Tineri basarabeni, consilieri onorifici la Parlamentul României


10 februarie 2016

Studenţi basarabeni din România vor beneficia de oportunitatea de a ocupa funcţia de consilier onorific în Parlamentul României, în urma unui stagiu de pregătire organizat la iniţiativa Platformei Unioniste Acţiunea 2012, informeaza InfoPrut.ro.

Potrivit site-ului mentionat, cei cinci tineri din Republica Moldova vor desfăşura diverse activităţi pe lângă cabinetul deputatului Ninel Peia, în fiecare lună, începând cu februarie şi până în mai.

Sunt foarte recunoscător pentru posibilitatea oferită, de a interacţiona cu personalităţi care au capacităţi decizionale în stat. Să percep cum funcţionează procesele de soluţionarea a nevoilor societăţii, să asist la hotărâri care au menirea de a spori prosperitatea ţării. Toate acestea sunt o sursă de experienţă importantă care influenţează evoluţia profesională a unui tânăr”, a precizat Vasile Saviţchi, unul dintre primii beneficiari ai programului.

O experienţă plăcută şi o sursă de cunoaştere va reprezenta această ocazie de a ocupa postul de consilier referenţiar, fiindcă îmi va permite să interacţionez cu oameni din interior şi să am acces la informaţii importante pentru viitorul meu. Informaţia înseamnă putere, lucru pe care sunt sigură că îl voi resimţi pe termen lung”, a mărturisit Daniela Gaidău.

Am fost prima persoană desemnată pentru ocuparea postului de consilier şi pot spune că a fost o bucurie imensă în sufletul meu, simţeam că rezultatele minunate pe care le-am avut pe timpul internship-ului au fost răsplatite într-un mod deosebit de către domnul deputat Ninel Peia, căruia îi mulţumim din suflet. Sunt foarte entuziasmată pentru primirea acestui post, deoarece este o oportunitate extraordinară pentru mine, atât din punct de vedere profesional, cât şi din punct de vedere personal, la fel cum a fost şi internship-ul. Ţin minte că am fost foarte fericiă încă din primele clipe când am primit propunerea de a face internship pentru o lună la Parlamentul României, îmi doream foarte mult să fiu acceptata şi aşa a fost! În timpul internship-ului am avut posibilitatea de a colabora cu diverşi parlamentari, am cunoscut alţi tineri studenţi basarabeni cu care am lucrat în echipă pentru anumite proiecte, am făcut diverse interpelari. De asemenea, am mers împreună în team building, unde am făcut paşi mici, dar semnificativi pentru îndeplinirea obiectivului naţional – Unirea! Ma bucur ca am finalizat programul cu succes şi că astăzi sunt deja în postul de consilier”, a spus Olga Bodrug.

Am hotărât ca, prin rotaţie, să angajez, la cabinetul meu parlamentar, câte cinci studenţi basarabeni, fie că învaţă în România, fie că învaţă încă într-o Românie mai mică, un ţinut măcinat nemeritat de ideologii vădit retrograde, acţiuni revanşarde şi porniri stupid şovine. Cred că astfel cât mai mulţi tineri să poată avea acces la experienţe deosebite, dar de mare valoare democratică. Vor afla cum se gândeşte o lege, de unde pleacă ea şi pe cine trebuie să servească, care sunt mecanismele corecte care se pun în mişcare în acest context. Ei vor putea asista la dezbaterile din comisiile pe diverse specialităţi, vor cunoaşte specialişti şi deţinători ale unor idei care mâine pot provoca o realitate mai bună. E greu să capeţi o astfel de oportunitate, condiţiile sunt încă vitrege, segregaţia impusă încă face victime nevinovate”, şi-a explicat Ninel Peia gestul.

În acelaşi timp, parlamentarul de la Bucureşti a menţionat că doreşte să îi familiarizeze pe tinerii basarabeni cu exerciţiul de a aduce la lumină binele şi adevărul. „Indiferent câţi dintre ei vor urma o cale politică sau diplomatică. Şi unul de va fi să meargă corect şi demn pe această cale şi voi fi îndeajuns de mulţumit cu ceea ce am hotărât în faţa viitorului României Adevărate”, a punctat Peia.

Nu în ultimul rând, deputatul a subliniat apartenenţa tinerilor basarabeni la poporul român. „Copiii basarabeni sunt copiii României. Dacă nu demnitarii Ţării trebuie să facă în aşa fel încât viitorul neamului să fie mai drept şi mai bun, atunci de la cine să cerem acest lucru? Dacă va fi corect interpretat, umilul meu gest  va deveni un exemplu pentru ceilalţi politicieni patrioţi, cei care ştiu suferinţele unui popor separat crud de nişte huligani ai istoriei în numele unei prea sângeroase doctrine. Trebuie să dovedim că România nu îşi uită copiii indiferent de câtă sârmă ghimpată consumă alţi vrăjmaşi cu sufletul schilodit de un trecut blestemat. Fraţii trebuie să se ajute în veci între ei!”, a conchis Ninel Peia.

Un grup de 40 de tineri basarabeni au participat anul trecut la un internship-ul organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012. Cei mai activi dintre aceştia au fost recompensaţi cu prelungirea stagiului de pregătire prin ocuparea postului de consilier onorific pe lângă cabinetul deputatului Ninel Peia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(311 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Consultatii medicale de calitate

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Ati fost victima unui accident de circulatie? Noi va ajutam sa obtineti banii cuveniti din asigurarea RCA

loading...
Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
Horoscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Se pare astazi ca aveti multe probleme de rezolvat. Aveti posibilitatea sa faceti in locuinta anumite schimbari care vor contribui la imbunatatirea confortului. Dupa-amiaza ati putea fi tentat sa cumparati un obiect de valoare. Va recomandam sa nu va grabiti, pentru ca nu este o zi favorabila investitiilor. Nu neglijati odihna! taur Se pare ca sunteti in forma si plin de energie si sunt sanse sa finalizati o lucrare importanta. Dupa-amiaza aveti ocazia sa va afirmati in societate. S-ar putea sa luati initiative pentru care veti fi admirat. Aveti grija sa nu neglijati problemele de familie!
GEMENI RAC
gemeni In prima parte a zilei este foarte posibil sa fiti intr-o stare de spirit excelenta, iar relatiile cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri ar trebui sa decurga fara probleme.Aveti sanse de reusita mai ales in activitatile casnice si in societate. Singurul lucru care v-ar putea nemultumi este situatia financiara. In cursul serii este posibil sa participati la o intrunire cu persoane apropiate. Eastrolog.ro va recomanda sa evitati glumele riscante. rac In prima parte a zilei este posibil ca relatia cu persoana iubita sa fie usor tensionata. Cauza pare sa fie o neintelegere care porneste de la barfele unei persoane invidioase. Sunt sanse sa lamuriti totul destul de usor.S-ar putea ca o investitie pe care ati facut-o cu ceva timp in urma sa se dovedeasca inspirata si sa inceapa sa produca beneficii mai mari decat v-ati asteptat.Aveti grija sa nu va extenuati!
LEU FECIOARĂ
leu La locul de munca sau in afaceri, rezultatele eforturilor depuse in ultima vreme v-ar putea atrage respectul colegilor si laudele superiorilor.Aveti sanse sa realizati fara mari dificultati tot ce v-ati propus pentru azi.Pe plan financiar s-ar putea sa nu stati tocmai bine, dar sunteti hotarat sa gasiti noi surse de venituri. Este momentul sa reluati legaturile cu vechi prieteni sau parteneri de afaceri. fecioara Sunteti plin de energie si aveti sanse sa finalizati tot ce v-ati propus pentru azi. In prima parte a zilei aveti ocazia sa va afirmati pe plan social. Relatiile cu persoana iubita si cu prietenii ar trebui sa fie foarte bune. Avand in vedere ca sunteti predispus la probleme digestive, va sfatuim sa evitati excesele alimentare.
BALANŢĂ SCORPION
balanta Aveti ocazia sa faceti schimbari importante in relatia cu persoana iubita si in plan social. Colaborati foarte bine cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri si puteti avea succes in societate. Este recomandabil sa evitati exagerarile si sa nu va asumati riscuri, fiindca puteti sa va alegeti cu pierderi materiale importante scorpion Desi se intrevede o zi incarcata, sunteti capabil sa faceti fata cu succes tuturor problemelor. Situatia financiara pare sa nu fie foarte buna, dar acest lucru va motiveaza si mai mult.Astazi puteti sa va bazati pe intuitie dar, pentru hotararile importante privind familia si caminul, eastrolog.ro va recomanda sa va consultati si cu partenerul de viata.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Intuitia si claritatea in gandire va ajuta sa rezolvati o problema sentimentala care va preocupa de ceva vreme. In prima parte a zilei, o persoana apropiata v-ar putea propune sa va asociati intr-o afacere noua. Va sfatuim sa luati in considerare propunerea, pentru ca pare sa ofere perspective frumoase.Dupa-amiaza este posibil sa participati la o intrunire cu prietenii, impreuna cu partenerul de viata. capricorn Puteti avea succes intr-o scurta calatorie in interes profesional sau de afaceri. Va sfatuim sa fiti prudent si sa evitati discutiile in contradictoriu cu colegii sau cu partenerii de afaceri. In a doua parte a zilei aveti sanse sa clarificati o problema sentimentala mai veche. In plan financiar nu se intrevad probleme deosebite. Este indicat, totusi, sa fiti cumpatat cu cheltuielile.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Este posibil sa aiba loc schimbari importante, mai ales pe plan social si sentimental. Colaborati foarte bine cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri si aveti ocazia sa faceti cunostinta cu persoane importante. Dupa-amiaza puteti lua o decizie importanta privind o investitie pentru camin. Va sfatuim sa tineti cont de ideile partenerului de viata. Spre seara s-ar putea sa primiti o veste buna de la un prieten de familie. pesti Este posibil sa survina evenimente neasteptate, care va obliga sa va modificati programul. Schimbarile, desi par neplacute, sunt de fapt in avantajul dumnavoastra.Aveti ocazia sa faceti cunostinta cu o persoana mai in varsta care va poate ajuta sa rezolvati o problema profesionala. Va recomandam sa va consultati cu partenerul de viata in problemele casei. Evitati discutiile aprinse cu o femeie!
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 12 decembrie 2017
Autentificare
stiriactuale.ro