Joi, 25 aprilie 2024 - 11:42:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bătrîncea - nume românesc, creier rusofon


16 martie 2016

O ştire transmisă de Radiochişinău.md a produs uimire: deputatul socialist Vlad Bătrîncea, cel care, în decembrie trecut,  a rupt harta României Mari în plenul Parlamentului de la Chişinău, a fost ales membru al Grupului de prietenie Republica Moldova-România, grup din care mai fac parte un fost deputat comunist pro-rus şi şapte deputaţi ai Partidului Socialist condus de Igor Dodon!?!

O primă reacţie la constituirea acestui aşa-zis grup de prietenie cu România au avut-o tinerii Partidului Popular European din Moldova (TPPE), care au cerut autorilor proiectului de hotărâre a Parlamentului privind constituirea grupurilor interparlamentare să-l excludă pe Vlad Bătrîncea din Grupul de prietenie cu România. În comunicatul remis presei se menţionează că "deputatul Bătrîncea îşi manifestă deschis atitudinea neprietenească faţă de ţara vecină şi de nenumărate ori a făcut declaraţii şi gesturi care sunt la limita bunului simţ". Din aceste considerente, TPPE cere excluderea lui Vlad Bătrîncea, întrucât va reprezenta un impediment în dezvoltarea armonioasă a relaţiilor interparlamentare moldo-române.

Preşedinte al Grupului de prietenie cu România  a fost ales liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. Fostul deputat comunist pro-rus, Boris Golovin, a fost desemnat vicepreşedinte al grupului. Ceilalţi membri sunt deputaţii socialişti Vasile Bolea, Corneliu Furculiţă, Oleg Lipskii, Ghenadi Mitriuc, Vladimir Odnostalco, Marina Radvan şi Vlad Bătrîncea, din partidul condus de Igor Dodon, a cărui politică antieuropeană/antiromânească are o nelimitată susţinere financiară din partea Moscovei. Urmărind aceasta listă am rămas consternat de compoziţia sa, cu excepţia preşedintelui Ghimpu, toţi ceilalţi fiind remarcaţi printr-o retorică anti-românească curat-murdară, cum ar spune nenea Iancu!

Câteva cuvinte despre acest individ Vlad Bătrîncea, cu nume curat românesc, dar cu creier rusofon, se impun. La cei 35 de ani ai lui, vârstă pe care o împlineşte pe 31 martie a.c., face parte din generaţia tânără a Moldovei, care, în general, vede altfel decât el viitorul Moldovei din stânga Prutului. A debutat în politică la comuniştii lui Voronin, până în anul 2011. Ca jurist şi… candidat de maestru la şah avea să facă o mutare spectaculoasă, trecând la PSRM, pe listele căruia a candidat la alegerile din 2014, fiind desemnat secretar general al partidului. Partid care şi-a făcut un obicei de a-i racola  pe comunişti, trădarea acestora fiind recompensată, spun sursele noastre, cu vreo 5000 de euro/persoană! Ultimul deputat care a fost contactat în acest “ transfer” este, se pare, comunistă Elena Bodnarenco. Pe care am avut onoarea s-o cunosc la Soroca, pe 27 martie 2015 – ziua când, în anul 1991, Moldova şi-a declarat independenţa, prilej pentru organizarea unui eveniment unionist: dezvelirea bustului lui Constantin Stere , unul dintre marii unificatori ai Unirii din 1918, bust donat de Societatea cultural-istorică Mihai Viteazul Ploieşti. La manifestarea respectivă a fost prezentă şi o numeroasă delegaţie a Prahovei, al cărui conducător, Mircea Cosma, a protestat vehement la cuvântul rostit în limba rusă de către deputata comunistă, invitată aici ca fost primar al oraşului Soroca. Acum, doamna deputată a fost citată la Centrul Naţional Anticorupţie pentru o tentativă de corupţie politică. La un post de televiziune, dna deputat a făcut o declaraţie referitoare la un anumit partid,  care i-ar fi propus să părăsească PCRM, fapt ce a atras atenţia CNA, care a chemat-o să precizeze persoana, locul şi modul de săvîrşire a infracţiunii.

Revenind la Bătrâncea, care nu a dat cu subsemnatul când a iesit din PCRM, ducându-se la PSRM, trebuie să reamintesc faptul că, pe lângă acel gest extrem antiromânesc de rupere a hărţii României Mari, el a făcut atunci, în aplauzele colegilor de partid, şi următoarea declaraţie: Copiii  noştri nu sunt pregătiţi de această propagandă românească (…)Voi, românii, veţi fi aici, tot timpul, o minoritate. Plecaţi acasă! Aici, în ţara noastră, noi ne vom descurca şi fără venetici! Realitatea despre ce vor acum tinerii Moldovei, dle VB, este cea prezentată în poza ataşată: ei vor să trăiască în România Mare!

O altă precizare se impune: conf. recensământului din luna mai 2014, componenţa etnică a R.Moldova este următoarea: 56,8% moldoveni, 23,2% români, 7,6% ucraineni, 5,4% ruşi…Deci, cine sunt minoritari în R.Moldova este evident. De aceea, parafrazându-vă pe dvs, dle Bătrîncea (care nu stiu ce v-aţi  declarat la recensământ), vorbitor de limbă rusă, inclusiv în Parlament, îmi permit să vă spun: Plecaţi acasă! Nu românii-moldoveni sunt minoritari, ci ruşii, mancurţii şi alţi venetici, care refuză să vorbească limba oficială a statului, respectiv limba română şi nu fac nimic, în afară de proteste, pentru “poporul moldovenesc”.

În Legislativul de la Chişinău urmează a fi create grupuri de prietenie cu 37 de state şi alte câteva regiuni care includ mai multe ţări din Europa de Sud Est şi ţările Asiei Centrale. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost înregistrat de un grup de deputaţi. Documentul conţine 44 de anexe cu numele deputaţilor care vor face parte din fiecare grup.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro