Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:24:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tradiţiile populare, valorificate la Miss şi Mister USM 2016 din R.Moldova


16 aprilie 2016


 

Tradiţiile populare au reînviat în cadrul concursului „Miss şi Mister USM 2016”.

În acest an, Autoguvernarea Studenţilor Universităţii de Stat din Moldova a hotărât să includă o nouă probă, cea a defilării în costume populare, unde participanţii au demonstrat cât de frumoase sunt costumele şi obiceiurile populare ale neamului românesc.

Organizatorii spun că îşi doresc ca defilarea în costumul popular să devină o tadiţie a concursului. „Ne propunăm să renaştem dragostea de frumos, de neam şi obiceiuri. Dacă alte concursuri de Miss au proba defilării în costum de baie, noi am hotărât să venim cu ceva nou, frumos şi „al nostru”, şi credem că ne-a reuşit”, a menţionat Tudor Arnăut, coordonator al evenimentului.

Cei 12 participanţi, 7 fete şi 5 băieţii au concurat în cadrul celor cinci probe, unde au trebuit să dea dovadă de ingeniozitate, creativitate, eleganţă şi multă străduinţă.


 

La prima probă, numită „Cartea de vizită”, participanţii au trebuit să se prezinte şi să spună cât mai multe despre ei.

La proba defilării în straie populare, concurenţii şi-au accentuat induvidualitatea printr-un element specific teritoriului românesc. Unele fete au optat pentru tradiţionala pâine şi sare pe prosopul brodat, altele au defilat în opinci, cu flori de busuioc, coş cu fruncte şi chiar cu un coş în care se afla o gâscă, dând dovadă de originalitate şi creativitate.

Nici băieţilor nu le-a lipsit acel element unic - o pălărie, un spic de grâu, un topor şi o buturugă au fost obiecte de defilare pentru cei cinci participanţi.


 

În cadrul celei de-a treia probe, cei 12 participanţii au demonstrat cât de ingenioşi sunt la răspunsuri. Fiind supuşi la întrebări de logică şi situaţii ciudate, aceştia au trebuit să ofere răspunsuri cât mai bune.

La „tema pentru acasă” fiecare şi-a demonstrat talentul. Unii au cântat şi au dansat, alţii au făcut numere de magie şi actorie.

Proba în care au dat dovadă de eleganţă, a fost cea în care au defilat în rochii de seară şi costume.


 

La final, juriul, dar şi publicul, a desemnat câştigătorii ediţie din acest an. Astfel, titlul de Miss USM 2016 i-a revenit studentei Nicoleta Caun, de la Facultatea Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei.

Mister USM 2016 a fost ales Andrei Aprodu de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării.

Toţi participanţii s-au ales cu premii de la partenerii şi sponsorii evenimentului. Doi dintre participanţi: Corneliu Ciorici şi Laura Tenţii s-au ales cu un contract cu o agenţie de modeling.

Sursa:unimedia.md


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro