Marţi, 23 aprilie 2024 - 8:09:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prahova iubeste, întotdeauna, Basarabia!


27 aprilie 2016

Consilierii judeţeni prahoveni dovedesc, încă o dată, că iubesc cu adevărat Republica Moldova. În timp ce tot felul de personalităţi din România se bat cu pumnul în piept şi îşi cântă dragostea pentru Basarabia pe la televizor, prahovenii fac paşi concreţi spre ReUnirea celor două teritorii româneşti.

Astfel, Consiliul Judeţean Prahova continuă proiectele din programul România 100 şi a alocat noi fonduri pentru investiţii în localităţi din Republica (deocamdată) Moldova

Hotărârile adoptate de către consilierii judeţeni prahoveni prevăd:

„Construcţia drumului de acces pietonal spre Muzeul Raional de Istorie, Etnografie şi Artă din oraşul Cimişlia” propus de Raionul Cimişlia din Republica Moldova.
Valoare totală: 37.950 Euro
Consiliul Judeţean Prahova: 33.000 Euro


“Renovarea şi modernizarea sălii de şedinţe Constantin Stere a Consiliului Raional Hînceşti” propus de Raionul Hînceşti din Republica Moldova.
Valoare totală: 38.500 Euro 
Consiliul Judeţean  Prahova: 35.000 Euro


„Reparaţia mini-stadionului şi iluminarea lui cu sisteme de iluminat pe bază de panouri fotovoltaice din oraşul Călăraşi, str. Ştefan cel Mare” propus de Raionul Călăraşi din Republica Moldova.
Valoare totală: 34.000 Euro 
Consiliul Judeţean  Prahova: 29.000 Euro


Nu sunt primele ajutoare de acest tip acordate de către Consiliul Judeţean Prahova, raioanelor din Republica Moldova. Pentru a fi convinşi că bani merg către investiţii concrete, sumele alocate de către Consiliul Judeţean Prahova prin parteneriate cu Republica Moldova merg numai spre raioanele înfrăţite cu judeţul nostru. De altfel, ar fi ideal ca localităţile din judeţ să se înfrăţească cu cât mai multe localităţi din raioanele care au acorduri de înfrăţire cu Prahova.

Conform statisticilor, România are de trei ori mai multe comune decât Republica Moldova. Astfel, o localitate din Moldova s-ar putea înfrăţi cu trei comune din România şi astfel s-ar putea aloca fonduri pentru modernizarea cât mai multor obiective din Basarabia.

Poate că exemplul dat de Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, ar putea fi urmat şi de alte judeţe din România şi astfel ReUnirea ar deveni cu adevărat realizabilă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro