Joi, 28 martie 2024 - 11:13:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


"România 100"- Reprezentanţii CJ Prahova, paşi importanţi spre ReUniurea Basarabiei cu România


18 mai 2016


 

O delegaţie a Consiliului Judeţean Prahova se află în această perioadă în Republica Moldova, participând la mai multe întâlniri menite să pună la punct implementarea Programului Naţional România 100 în Basarabia.

Din delegaţia condusă de Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, fac parte consilierii judeţeni Ludmila Sfîrloagă,  Viorica Vasile si Costin Zaharia

În prima zi, delegaţia română s-au întâlnit cu  Arina Stahi,eleva in clasa a X a la Liceul Academic de Arta Plastica Igor Vieru,Chisinau, castigatoarea Marelui Premiu al concursului de pictura organizat cu ocazia Zilei Internationale a Dreptului Umanitar. Tânăra basarabeancă a primit un premiu în bani din partea delegaţiei române, dar şi o excursie de o săptămână la Sinaia, împreună cu părinţii.

A urmat vizita la fraţii din Raionul Călăraşi. Mircea Cosma a donat preşedintelui Sergiu Artene o sculptură din lemn  "Efigie Mihai Viteazul".

Fiind ziua de 16 mai, aniversare neagră pentru Basarabia, elevii Liceului Mihail Sadoveanu din Căşăraşi au ascultat cu inima plina de sentimente contrastante (de la extaz la incercarea acceptarii) un discurs naucitor al presedintelui Mircea Cosma, despre patriotism,datoria fata de tara si viitorul ei,despre eroi si cotropitori,despre dragoste si ura,despre datorie si determinare.

La Primăria Nisporeni, delegaţia Consiliului Judeţean Prahova s-au întâlnit cu un primar tânăr, Grigorii Roibu, un primar care demonstrează că proverbul "Omul sfinţeşte locul" este real. Primarul Roibu şi-a propus ca pe 19 iunie să dezvelească în parcul central al oraşului un bust al Regelui Ferdinand. Pentru realizarea bustului a fost lansată şi o subscripţie publică, iar Fundaţia Constantin Stere a donat 2000 de lei, aproximativ 10% din valoarea viitorului monument.

În drum spre Nisporeni, reprezentanţii Prahovei au făcut un popsa de suflet la  Cimitirul Eroilor Romani de la Micleuşeni. Fiind o zi de doliu, au ţinut un moment de reculegere într-un loc încărcat de istorie şi de românism


 

Ieri, Mircea Cosma şi Ludmila Sfîrloagă  s-au întâlnit cu profesorul  universitar doctor Ana Gutu, prorector al ULIM, o adevarata patrioata, o fina cunoscatoare a societatii dintre Prut si Nistru, o promotoare a ReUnificarii,unul din liderii societatii moldovene.
Apoi la Parlamentul Moldovei, Mircea Cosma şi Ludmila Sfîrloagă s-au întâlnit cu deputatul  Alina Zotea, PL, membru al comitetului de asociere parlamentara UE-R.. Moldova.
 Cea mai de suflet întâlnire a zilei de ieri a fost, cel mai probabil cea cu Anatol Şalaru, Ministrul Apărării din Republica Moldova, unul dintre românii adevăraţi, care nu încetează să vorbească despre ReUnire ori de câte ori are ocazia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro