Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:20:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dacă Republica Moldova continuă apropierea de România, îşi periclitează integritatea teritorială


9 iulie 2016


 

La finalul unei vizite de două zile în Republica Moldova, timp în care a stat mai mult în regiunea transnistreană, vicepremierul rus Dmitrii Rogozin a avertizat guvernarea de la Chişinău că, dacă Republica Moldova continuă apropierea de România, îşi periclitează integritatea teritorială.

„Un fapt, evident chiar şi pentru cei mai înverşunaţi susţinători ai unirii cu România, este acela că, dacă Moldova face un pas spre România, regiunea Transnistria se va despărţi la acest viraj abrupt”, a declarat oficialul de la Moscova pentru presa rusă. (sursa: kommersant.ru)

Politicienii de dreapta de la Chişinău critică dur declaraţiile lui Rogozin. Mai mult, unii deputaţi din Parlamentul de la Chişinău i-au trimis o scrisoare ministrului de Interne, prin care solicită declararea lui Dmitrii Rogozin persoană idezirabilă în Republica Moldova.

Vicepremierul rus Dmitrii Rogozin a venit la Chişinău în ajunul comemorării celei mai mari drame a basarabenilor, cel de-al doilea val al deportărilor staliniste. Vizita demnitarului rus a fost catalogată de politicieni drept o sfidare. Oficialul de la Moscova a pledat întotdeauna deschis pentru independenţa regiunii transnistrene. Mai mult, Rogozin a participat în 1992 în conflictul armat de pe Nistru, luptând de partea separatiştilor ruşi.
 

Citiţi şi Transnistria - Odata, teritoriul dintre Nistru şi Bug


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro