Marţi, 23 aprilie 2024 - 10:44:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Anatol Şalaru a cerut sprijin NATO pentru retragerea trupelor ruse din Transnistria


11 iulie 2016

Ministrul moldovean al apărării, Anatol Şalaru, a declarat duminică, într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă, că la Summitul NATO de la Varşovia a solicitat sprijin din partea Alianţei Nord-Atlantice pentru retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova şi înlocuirea misiunii ruse de menţinere a păcii din regiunea transnistreană cu o misiune civilă, sub mandat ONU.

În acest context, Şalaru a evocat "acţiuni destabilizatoare din partea Rusiei" în Republica Moldova, subliniind necesitatea ca ţările din regiune care nu sunt membre ale NATO să fie sprijinite de Alianţă în efortul de a combate ceea ce el a calificat drept "acţiuni ale războiului hibrid" rusesc.


Săptămâna trecută, Adunarea Parlamentara a OSCE a făcut apel la respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Republicii Moldova. Într-o rezoluţie finală a reuniunii de la Tbilisi, adoptată marţi, AP OSCE a cerut retragerea trupelor militare ruse din Republica Moldova şi transformarea mecanismului actual de menţinere a păcii din stânga Nistrului într-o misiune civilă sub egida OSCE.

Sursa: AGERPRES


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro