Joi, 25 aprilie 2024 - 6:36:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


A fost lansat primul portal on-line de accesare a fondurilor europene pentru localităţile din Moldova şi România


6 august 2016

Centrul de Drept şi Iniţiative Democratice (CDID) anunţă lansarea primului portal on-line de accesare a fondurilor europene disponibile pentru localităţile din Republica Moldova şi România – www.accesfonduri.eu.

După cum relatează TRIBUNA, într-un comunicat de presă al Centrului, se spune că, în pragul lansării programelor operaţionale comune UE – RM, primăriile din Republica Moldova şi cele din România se pot asocia mai uşor în vederea obţinerii finanţării europene prin prisma accesării granturilor transfrontaliere.

„Astfel, prin intermediul platformei de accesare a fondurilor transfrontaliere europene –  www.accesfonduri.eu, autorităţile publice din Republica Moldova  pot solicita on-line un parteneriat sau înfrăţire cu o autoritate publică din spaţiul european. Aceaşi opţiune fiind disponibilă şi pentru autorităţile publice locale europene, care pot solicita un parteneriat cu primăriile din Republica Moldova”, se spune în comunicat.

În cadrul platformei sînt prezentate toate informaţiile necesare despre fondurile europene disponibile autorităţilor publice locale din Republica Moldova, „iar ţinînd cont de faptul că aceste finanţări au un caracter transfrontalier, fondurile disponibile prin cadrul acestor programe operaţionale pot fi accesate doar prin intermediul unor proiecte comune, fiind nevoie de un parteneriat sau înfrăţire cu autorităţile publice cantrale, regionale sau locale din UE”.

În această ordine de idei, CDID spune că „vine în ajutorul autorităţilor publice din Republica Moldova, lansînd prima  platforma on-line de asociere/înfrăţire şi accesare a fondurilor transfrontaliere europene”. „Procesul este unul simplist, în care solicitantul alege judeţul sau raionul dorit pentru asociere/înfrăţire şi completează un formular, ce apare imediat ce a fost selectat judeţul/raionul”, se mai spune în comunicat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro