Marţi, 23 aprilie 2024 - 7:06:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Platforma Unionistă Acţiunea 2012, apel la Dacian Cioloş să meargă la Chişinău


16 august 2016

Membrii Platformei Unioniste Acţiunea 2012 îi cer premierului Dacian Cioloş să participe la consultări împreună cu reprezentanţii organizaţiei pe tema relaţiei României cu Republica Moldova, problemele cu care se confruntă Basarabia, precum şi despre o viitoare reunificare a celor două state şi totodată, solicită ca prim-ministrul să meargă la Chişinău, scrie News.ro

Organizaţia şi-a expus cerinţele printr-un comunicat publicat marţi, prin care preşedintele acesteia, George Simion, a transmis că Platforma îşi doreşte să participe la consultări cu premierul Dacina Cioloş şi cu membrii Guvernului legate de ”toate chestiunile privind relaţia dintre România şi Republica Moldova, situaţia din Republica Moldova în actualul context geopolitic şi viitoarea reunificare a celor două state româneşti pe căi democratice şi liber consimţite”.

Simion a menţionat că a purtat discuţii cu toate guvernele de până acum şi că, deşi s-a constatat ”o anumită nepăsare certificată prin lipsa acţiunilor concrete şi eficiente”, la actualul executiv ” s-a găsit cea mai puţină susţinere dintre toate guvernele post-decembriste”.

Preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012 a enumerat trei ”cerinţe concrete şi stringente” pe care doreşte să la discute cu Dacian Cioloş.

Prima dintre acestea este înfiinţarea Oficiului pentru Gestionarea Relaţiilor cu Republica Moldova, organ cu personalitate juridică, care să funcâioneze în subordinea premierului.

Apoi, Simion a cerut ca Dacian Cioloş să facă urgent o vizită oficială împreună cu membrii cabinetului său la Chişinău şi să stabilească o agendă a ”discuţiilor bilaterale în contextul organizării pe 30 octombrie 2016 a alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova”.

A treia solicitare a preşedintelui Platformei Unioniste Acţiunea 2012 se referă la o discuţie despre ”retragerea de către autorităţile de la Bucureşti, în condiţii inexplicabile, a cetăţeniei române pentru o parte a cetăţenilor Republicii Moldova care au redobândit-o în ultimii 25 de ani”.

În final, liderul Platformei a cerut ca ”consultări regulate” cu Guvernul României ”şi demararea de acţiuni concrete comune, asumate şi de Executiv, şi de Platforma Unionistă Acţiunea 2012”.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 reuneşte câteva zeci de organizaţii non-guvernamentale din România, Republica Moldova şi Diaspora, precum şi voluntari.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro