Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:20:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Peste două mii de militari, inclusiv români, au defilat la Chişinău


28 august 2016

Parada militară a fost urmărită de zeci de oameni şi de conducerea ţării care a fost prezentă în centrul Capitalei moldovene. 

În premieră, la paradă au participat şi contigente de militari din România, Marea Britanie, Ucraina, Lituania şi Polonia.

Soldaţii au fost urmaţi de 36 de unităţi de tehnică militară şi sisteme de armament din dotarea Armatei Naţionale folosite de trupele de infanterie, artilerie, apărare antiaeriană, forţele de menţinere a păcii şi cele speciale.

La marş au luat parte şi 22 autospeciale de intervenţie ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al Ministerului Afacerilor Interne şi automobile din dotarea Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat.

Parada militară consacrată aniversării de 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova s-a încheiat cu evoluţia orchestrei mixte a garnizoanei Chişinău, formată din cinci orchestre militare: Orchestra Prezidenţială a Republicii Moldova, Orchestra Brigăzii 1 Infanterie Motorizată „Moldova” din Bălţi, Orchestra Brigăzii 2 Infanterie Motorizată „Ştefan cel Mare” din Chişinău, Orchestra Brigăzii 3 Infanterie Motorizată „Dacia” din Cahul, Orchestra model a Departamentului Trupelor de Carabinieri a Ministerului Afacerilor Interne, Fanfara Poliţiei de Frontieră a MAI.

Autorităţile au organizat şi o paradă a portului popular, a care au participat moldoveni din toate raioanele ţării îmbrăcaţi în straie specifice regiunii. În cursul acesteia, sute de oameni s-au prins în horă în Piaţa Marii Adunări Naţionale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro