Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:08:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Moldova: 12 magistraţi şi trei executori judecătoreşti, arestaţi pentru 30 de zile în dosarul spălării de bani


23 septembrie 2016

Trei executori judecătoreşti şi 12 magistraţi moldoveni au fost arestaţ, joi, pentru 30 de zile în cadrul anchetei privind spălarea a peste 20 de miliarde de dolari SUA, vineri urmând să fie luată o decizie şi în privinţa altor trei magistraţi, anunţă Deschide.md.

O parte dintre cele 15 persoane care ar fi trebuit să ajungă joi în faţa judecătorilor nu au dorit să se prezinte, iar şedinţele de judecată au avut loc în absenţa acestora. 

Şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a declarat pentru Deschide.md că pentru alte două persoane era în curs de derulare procedura de dare în urmărire, în cazul uneia dintre acestea existând informaţii că s-ar afla pe teritoriul Republicii Moldova.

Cei 15 judecători şi trei executori judecătoreşti au fost reţinuţi în urmă cu două zile, după percheziţii de amploare efectuate de procurorii anticorupţie şi de ofiţerii CNA. Descinderile au avut loc în dosare ce vizează fapte de corupţie în legătura cu spălarea a peste 20 de miliarde de dolari SUA din Federaţia Rusă.

Anterior, pe dosare legate de aceeaşi fraudă, au ajuns în arest un fost viceguvernator al BNM, Ema Tăbârţă, şi doi şefi de direcţii din cadrul Băncii Naţionale. De asemenea, au fost plasaţi în arest un vicepreşedinte al „Moldindcombank", contabilul-şef şi contabilul-şef adjunct, dar şi un şef de filială a băncii.

Anchetatorii au declarat, miercuri într-o conferinţă de presă, că aceste dosare au fost deschise abia acum, pentru că anume în această perioadă alte persoane, reţinute în dosare legate de spălarea celor 20 de miliarde de dolari SUA, au început facă declaraţii, iar „puzzle-ul" infracţiunii a căpătat mai multă claritate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro