Miercuri, 24 aprilie 2024 - 5:05:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ghimpu la Iaşi: Nu avem nevoie de două state româneşti, ci de România, ţara noastră


3 octombrie 2016

Câteva sute de persoane, în majoritate cetăţeni moldoveni, au participat, duminică, în Piaţa Unirii, din Iaşi, la acţiunea de lansare a candidatului Partidului Liberal Mihai Ghimpu în cursa prezidenţială, participanţii scandând sloganuri unioniste. În discursul rostit, Ghimpu a spus că este dispus să renunţe la mandatul de preşedinte al R. Moldova pentru ca "această funcţie să fie mutată la Cotroceni”.

În discursul ţinut pe o scenă amplasată lângă statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de la Iaşi, Mihai Ghimpu a spus că dacă va câştiga alegerile este dispus să renunţe la mandatul de preşedinte al Republicii Moldova pentru ca "această funcţie să fie mutată la Cotroceni”.

"De aici, de la Iaşi, din Piaţa Unirii, dăm startul Unirii. Nu avem nevoie de două state româneşti, ci de România, ţara noastră. Singura noastră şansă de a fi europeni şi de a fi în NATO este România. Dacă nu ne vom uni, vom pierde tot ce am obţinut, de la limbă şi alfabet, până la independenţă. Rusia aşteaptă momentul să ne ocupe, România este salvarea noastră”, a spus Mihai Ghimpu, în aplauzele mulţimii.

Prezent la acţiunea Partidului Liberal de la Iaşi, primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a spus în faţa participanţilor că "unirea a fost o sperietoare până acum în Republica Moldova, dar misiunea este să neutralizăm această minciună”.

"Unirea este o oportunitate şi înseamnă viaţă mai bună. Mai devreme sau mai târziu se va împlini. Neamul românesc trebuie să-şi recapete demnitatea şi să intre pe deplin în Europa, nu pe jumătate. Am fost rupţi de trupul ţării şi trebuie să conştientizăm toţi moldovenii că suntem români”, a spus Dorin Chirtoacă.

La finalul acţiunii Partidului Liberal de la Iaşi, Mihai Ghimpu s-a prins în Hora Unirii, el declarând presei la final că ideea lansării la Ia;i a candidaturii sale la Preşedinţie îi aparţine.

Participanţii la eveniment au venit cu trenul la Iaşi, ei purtând steaguri ale PL, dar şi pancarte pe care scria "Unire".

Înainte de începerea acţiunii, în piaţă şi-a făcut apariţia un tânăr care purta o pancartă pe care scria «Unionist guvernând cu comuniştii?!». Un membru al PL i-a smuls pancarta din mână, apoi tânărul a scos din geantă o foaie albă pe care se putea citi «Unde-i miliardul?».

Protestatarul a fost îndepărtat din zonă de către jandarmi, fiind legitimat de forţele de ordine.

Acţiunea PL a durat peste două ore, pe scenă urcând şi câţiva artişti din Republica Moldova.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro