Joi, 25 aprilie 2024 - 11:28:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tăriceanu: „Basarabia se află mai aproape ca oricând de reunirea cu România”


28 octombrie 2016

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului, a lansat un apel de dincolo de Prut.  În viziunea politicianului, în cadrul scrutinului din 30 octombrie, românii dintre Prut şi Nistru vor face un pas important spre ReUnirea cu România.

Ziua de 30 octombrie 2016, în care vor avea loc alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, cu siguranţă reprezintă un moment istoric de o maximă importanţă. Or, în această zi românii din spaţiul dintre Prut şi Nistru urmează nu doar să-şi reconfirme vocaţia europeană, ci şi să facă un important pas spre reunirea cu patria-mamă – România. Ruptă forţat din trupul istoric al ţării-mamă în baza unor înţelegeri obscure între doi dictatori şi două regimuri totalitare: Rusia stalinistă şi Germania fascistă, astăzi, Basarabia se află mai aproape ca oricând de reunirea cu România. Calvarul de decenii prin care trec românii basarabeni poate lua sfârşit, iar pentru aceasta e absolut necesar ca votul din 30 octombrie 2016 să fie unul pro-UE, unul pro-Unire”, a declarat Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a afirmat că Rusia va încerca să menţină Republica Moldova în sfera sa de influenţă prin impunerea candidatului socialist Igor Dodon, în condiţiile în care a devenit conştientă de creşterea vertiginoasă a curentului unionist de peste Prut.

În această situaţie, Tăriceanu îi îndeamnă pe românii basarabeni să iasă la vot în favoarea unui viitor european şi a Reunirii cu Patria-Mamă. „Timpul experimentelor geopolitice a trecut! A venit timpul ca românii din Basarabia să-şi ocupe locul istoric binemeritat, care le-a fost hărăzit de Dumnezeu!”, precizează acesta.

Dragi români basarabeni! România vă aşteaptă! Noi toţi vă aşteptăm acasă! De aceea, pe data de 30 octombrie 2016 faceţi alegerea corectă! Alegeţi viitorul pe care-l meritaţi din plin”, îndeamnă preşedintele Senatului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro