Vineri, 29 martie 2024 - 3:09:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dodon va insista ca istoria României să fie scoasă din programa şcolară şi înlocuită cu istoria Republicii Moldova


11 noiembrie 2016

Candidatul socialiştilor la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat joi, într-o dezbatere la Pro TV Chişinău, că va insista ca istoria României să fie scoasă din programa şcolară şi înlocuită cu istoria Republicii Moldova.

„Eu voi insista ca istoria Moldovei să revină în şcoli. Copiii noştri trebuie să cunoască adevărul istoric. Sunt multe lucruri în istoria românilor care nu corespund realităţii. Eu mă bazez pe Constituţie, iar în ea scrie limba moldoveneacă”, a menţionat Dodon.

„Vai de noi dacă ajunge Igor Dodon să ne scrie istoria. El se va ocupa de istorie şi nu va avea timp să lupte cu oligarhii, de pensii, de corupţie, de economie, prioritatea lui este să scrii manuale de istorie. De acest lucru trebuie să se ocupe oamenii de ştiinţa. Politicienii nu trebuie să se amestece în asta, sau poate mâine, poimâine ne vom trezi că politicul dictează cum să fie scrisă în manuale, biografia domnului Dodon?”, i-a răspuns Maia Sandu.  Igor Dodon şi Maia Sandu participă la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, ce va avea loc duminică.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro