Joi, 28 martie 2024 - 11:11:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfatul Ţării 2, în acţiune


13 ianuarie 2017


 

Din presa online basarabeană aflu că, pe data de 11 ianuarie a.c., a avut loc prima şedinţă a Sfatului Ţării 2 din acest an (la înfiinţarea căruia, acum un an, am avut onoarea să fiu prezent la Chişinău), unde s-a pus la punct planul de acţiuni pentru anul 2017. Ce vor face unioniştii - în ciuda preşedintelui moldovean Igor Dodon, care a declarat că va interzice unionismul - urmăriţi mai jos.

Pe ordinea de zi au fost puse în discuţie următoarele subiecte: 

  • Înregistrarea oficială a Sfatului Ţării la Ministerul Justiţiei;
  • Planul de acţiuni pentru anul 2017;
  • Necesitatea accesării de fonduri şi proiecte.

Unioniştii au hotărât că este imperios necesară înregistrarea Sfatului Ţării la Ministerul Justiţiei, pentru a conferi entităţii seriozitate şi profesionalism. Respectiv, departamentul juridic va întreprinde toate demersurile necesare pentru a înregistra oficial organizaţia unionistă. În acelaşi timp, reprezentanţii unioniştilor au hotărât să adopte o cotizaţie lunară de 100 de lei, pentru a asigura o stabilitate financiară tuturor activităţilor. Mai mult, unioniştii apelează la persoanele care doresc să contribuie la cauza unirii pentru a face donaţii. 

În calitate de membru a fost invitat, pentru prima oară, şi Vlad Bileţchi, preşedintele asociaţiei unioniste ODIP - „Onoare, Demnitate şi Patrie”, care a venit cu un plan de activităţi, menit să aducă un suflu nou şi să readucă la viaţă proiectul Sfatul Ţării 2. În acelaşi timp, s-a discutat despre includerea şi a altor personalităţi în calitate de membri ai Sfatul Ţării, precum preotul Ioan Ciuntu de la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla. 

Pentru anul 2017, a fost întocmit un calendar al activităţilor pentru fiecare lună, care include marşuri, manifestaţii stradale, flashmoburi, evenimente culturale etc.

 Prima acţiune din acest an va avea loc pe data de 15 ianuarie, când unioniştii vor aduce un omagiu poetului naţional, Mihai Eminescu


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro