Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 11:15:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


”Din Basarabia vă scriu!...”


2 martie 2017

De la basarabeanul Liviu Dârjan am primit pe e-mai următorul mesaj: Aducându-ne parcă" în avanpremieră" Primăvara dinspre Răsărit, în zilele când românii sărbătoresc din nou Dragobetele, un grup de primari, în frunte cu dl. Ion Ciontoloi, preşedintele raionului CĂUŞENI, ţinut situat în sudul Basarabiei, ne-au onorat cu o scurtă vizită recreativă în judeţele Braşov şi Prahova,

Fraţii noştri de peste Prut (şi foarte aproape de Nistru) au avut parte de primiri cu adevărat "regale" ca aceea de la Castelul Peleş , din Sinaia, unde domnul primar A.I. de la Hagimuş a remarcat faptul că "Peleşul e singurul obiectiv turistic din România care, la o anumită scară, concurează splendorile întâlnite de noi la Sankt - Petersburg."

Cu aceeaşi plăcere şi interes, oaspeţii noştri au mai vizitat Prima Şcoală Românească din Şcheii Braşovului, Muzeul Reginei Maria de la Bran, cel Etnografic de la Săcele şi au făcut un scurt popas la "Festivalul clătitelor" de la Prejmer. Grupul basarabenilor s-a bucurat din plin de farmecul naturii hibernale de la Poiana Braşov, Râşnov, sau Brădet- Săcele, unde au şi înnoptat.

Sejurul s-a încheiat la Pasul istoric BRATOCEA, acolo unde s-a cântat, la 16 august 1916, tulburătoarea melodie " Treceţi batalioane române, Carpaţii", preludiu însângerat dar falnic al Mariii Uniri a tuturor românilor de la 1 Decembrie 1918, al cărei Centenar deja ne" bate la uşă".

Drum buni prieteni şi să dea bunul Dumnezeu să ne îmbrăţişăm de trei ori (Moldova, Ardealul şi Ţara Românească) şi cu alte ocazii celebrate de reîntâlnirile noastre frăţeşti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro