Luni, 23 octombrie 2017 - 1:57:00
EUR
EURO = 4.5975 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.8945 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

77 de ani de la raptul teritorial din 28 iunie 1940


27 iunie 2017Azi -dimineaţă, deputatul  Constantin Codreanu, originar din Basarabia, a făcut o interesantă Declaraţie politică în Parlamentul României:

Mâine, se împlinesc 77 de ani de la raptul teritorial din 28 iunie 1940, când aproximativ 4 milioane de cetăţeni ai României, în cea mai mare parte etnici români, din judeţele Bălţi, Cahul, Cernăuţi, Cetatea Albă, Dorohoi, Hotin, Ismail, Lăpuşna, Orhei, Rădăuţi, Soroca, Storojineţ şi Tighina - un total de 50 762 kilometri pătraţi - s-au pomenit sub ocupaţia fostei URSS, urmare a ultimaturilor din 26 şi 27 iunie 1940. Acestea puneau în practică prevederile Protocolului adiţional secret al odiosului Pact Ribbentrop-Molotov, semnat de Berlin şi Moscova.

Ocupaţia militară sovietică a estului şi nordului României au însemnat hăcuirea teritorială a Basarabiei şi anexarea nordului şi sudului provinciei noastre istorice la Ucraina, împreună cu nordul Bucovinei şi ţinutul Herţa, peste 200 000 de români refugiaţi în interiorul Ţării, peste 100 000 de români de etnie germană strămutaţi forţat în Germania, peste 200 000 de conaţionali deportaţi în Siberia şi Asia centrală, peste 200 000 de români înrolaţi forţat în armata sovietică şi căzuţi pe fronturile celui de al Doilea Război Mondial, peste 200 000 de victime ale foametei organizate de Stalin în 1946, genocid cultural, rusificare forţată şi o gravă amputare a conştiinţei etnice.Aducem, mâine, un pios omagiu tuturor românilor care au plătit cu suferinţă sau chiar cu viaţa lor pe altarul intereselor murdare ale imperiului din răsărit.

Constatarea acestor fapte este un prilej de reflecţie istorică orientată către viitor. Nu există loc pentru lamentaţii. În actualul context regional şi internaţional, în ajunul Centenarului Marii Uniri, este de datoria noastră morală şi patriotică să ne concentrăm exemplar priceperea şi eforturile, dincolo de orice diferenţă de partid, pentru sprijinirea românilor din teritoriile anexate de fostul imperiu sovietic.

După aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană, următorul nostru Proiect de Ţară trebuie să fie reunirea României cu Republica Moldova.

Repararea unei istorii strâmbe poate fi realizată în pofida tuturor obstacolelor care ne sunt ridicate în faţă de adversari redutabili, dar totuşi slabi. De partea noastră este adevărul şi dreptatea istorică, de partea lor doar interese meschine şi setea de control şi putere.Toate forţele politice ale ţării sunt chemate să-şi dea mâna pentru decizii şi acţiuni consensuale privind punerea în aplicare a Ideii Unirii. Unirea ca scop politic realist reclamă unirea clasei noastre politice, aici, la Bucureşti. Sunt convins că suntem capabili să dăm dovadă de voinţă politică nestrămutată şi să acţionăm transpartinic.

Preşedintele nostru, Traian Băsescu, spunea la tribuna Adunării Parlamentare a Consiliului Europei că România nu are niciun fel de experienţă privind anexarea altor state. Este adevărat. Noi nu dorim să anexăm Republica Moldova, ci să o reintegrăm în spaţiul ei firesc, naţional şi politic, din care acest teritoriu şi locuitorii ei au fost smulşi cu forţa în 1940.

Primul lucru elementar pe care îl putem face în acest sens este să completăm Legea cetăţeniei române, acceptând recunoaşterea ca formă de dobândire a calităţii de cetăţean român. Vom oferi astfel întregii lumi dovada că majoritatea basarabenilor doresc să revină la sânul Patriei etnice şi istorice care este România. Toate celelalte se vor adăuga firesc.

Basarabia este România! Fraţii în veci vor fi fraţi! ReUnirea este inevitabilă!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(456 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu foto

Scoala de Arte Frumoase PloiestiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Azi puteti obtine beneficii materiale importante, dar este indicat sa evitati speculatiile de orice fel, mai ales cele financiare. La o intalnire cu prietenii, este posibil sa faceti cunostinta cu o persoana mai in varsta care va poate ajuta in afaceri. In partea a doua a zilei aveti posibilitatea sa va ocupati de imbunatatirea relatiilor parteneriale. taur Un prieten v-ar putea propune sa va asociati intr-o afacere care pare rentabila. Desi nu se intrevede nicio dificultate importanta, eastrolog.ro va sfatuieste sa analizati cu atentie propunerea, impreuna cu partenerul de viata. De asemenea, ar fi bine sa tineti cont de sfaturile unei rude mai in varsta, cu experienta in domeniu.
GEMENI RAC
gemeni Se pare ca sunteti in forma si puteti avea realizari frumoase pe plan social si in afaceri. Va sfatuim sa profitati de acest context astral favorabil, dar sa aveti rabdare si sa nu fortati lucrurile. Spre seara s-ar putea sa primiti o veste buna de la persoana iubita, care va determina sa va schimbati total planurile pentru perioada urmatoare. rac Este posibil sa faceti o calatorie in interes de serviciu, care va poate prilejui descoperirea unei noi surse de venituri. Nu este exclus ca o persoana importanta din domeniul dumneavoastra de activitate sa va dezvaluie informatii valoroase ori sa va sugereze o idee ingenioasa. Va sfatuim sa fiti prudent si sa nu va grabiti in luarea deciziilor. Ca sa nu aveti surprize neplacute, ar fi bine sa evitati speculatiile financiare.
LEU FECIOARĂ
leu Contextul astral de azi favorizeaza relatiile cu anturajul. In prima parte a zilei este posibil sa va intalniti cu o veche cunostinta. Este o zi buna pentru rezolvarea unei probleme sentimentale care va preocupa de mai mult timp. Puteti sa va bazati pe intuitie. fecioara Este o zi favorabila schimbarilor importante, mai ales pe plan social si sentimental. Sunt favorizate intalnirile cu persoane importante si consolidarea relatiilor cu cei apropiati. Astazi colaborarea si munca in echipa pot fi mult mai eficiente decat activitatea individuala. Va sfatuim sa acceptati ideile colegilor de munca, pentru a rezolva mai repede o lucrare importanta.
BALANŢĂ SCORPION
balanta Este posibil ca partenerul de viata sa va faca o surpriza forte placuta. Un prieten de familie v-ar putea invita sa petreceti dupa-amiaza impreuna. Capacitatea de comunicare ar trebui sa fie foarte buna si va poate ajuta sa contribuiti la rezolvarea unei probleme parteneriale cu care se confrunta o persoana mai tanara din anturaj. scorpion Aveti posibilitatea sa faceti schimbarile dorite pe plan social si in privinta relatiilor sentimentale. Este o zi buna pentru a incheia contracte, iar investitiile pe care le planificati azi au sanse mari sa se dovedeasca sigure si rentabile. Relatiile cu partenerii de afaceri ar trebui sa fie foarte bune. Evitati speculatiile de orice fel!
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator In cursul diminetii s-ar putea sa incasati o suma care vi se cuvine dintr-o activitate extraprofesionala. De asemenea, este posibil ca o persoana mai in varsta sa va propuna o noua colaborare. In partea a doua a zilei, impreuna cu persoana iubita, puteti face planuri de viitor. Nu va pripiti in luarea deciziilor! capricorn Se pare ca sunteti hotarat sa faceti schimbari importante in viata dumneavoastra sociala si profesionala. Azi sunt favorizate comunicarea, relatiile cu persoanele tinere si calatoriile in interes personal. Va puteti baza pe intuitie, dar eastrolog.ro va recomanda sa tineti cont si de parerile partenerului de viata. Fiti prudent in privinta cheltuielilor!
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Este o zi buna pentru a incepe noi proiecte profesionale si pentru a face planuri de viitor. Dupa-amiaza s-ar putea sa fiti tentat sa cheltuiti mai mult decat va permite bugetul. Fiti cumpatat si consultati-va cu partenerul de viata! pesti Capacitatea de comunicare este excelenta si va ajuta sa va afirmati in societate. Puteti sa incepeti un nou proiect, cu conditia sa finalizati mai intai lucrarile deja incepute. Este de asteptat ca relatiile cu membrii familiei sa fie foarte bune. Nu luati decizii fara sa va consultati cu cei dragi!
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 octombrie 2017
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
stiriactuale.ro