Marţi, 19 martie 2024 - 4:47:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


25 de ani de activitate corală, la ”poarta lui Dragoş Vodă”, din Cernăuţi


4 iulie 2017


 

Duminică, 2 iulie 2017,  în incinta Palatului Academic din centrul regional Cernăuţi, a avut loc un spectacol omagial dedicat împlinii a 25 de ani de la înfiinţarea Corului Popular „Dragoş Vodă” a Societăţii pentru cultura românească ”Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi – informează BucPress.

Este un prilej de bucurie şi mândrie pentru românii din acest ţinut multicultural, care au o asemenea comoară – Corul Popular ”Dragoş Vodă” - cartea de vizită a Societăţii pentru cultură românească ”Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi (preşedinte – Vasile Bâcu).

Corul condus de dirijorul Dumitru Caulea a adus locuitorilor regiunii Cernăuţi şi oaspeţilor oraşului un buchet de cântece populare, patriotice, corale şi religioase. Piese de suflet au fost dăruite bucovinenilor şi de  grupul „Fetele din Bucovina”, de coruri şi interpreţi din satele româneşti din regiunea Cernăuţi.

La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Consulatului General al României la Cernăuţi: Eleonora Moldovan, şef de misiune diplomatică, şi ministrul consilier Ionel Ivan, care au adus felicitări şi mesaje de admiraţie culturală acestui colectiv de creaţie.

Un mesaj de felicitare a fost rostit şi de parlamentarul Grigore Timiş,  care a comunicat că timp de 25 de ani Corul Popular ”Dragoş Vodă” s-a afirmat ca o comoară a tuturor locuitorilor din regiunea Cernăuţi.

Amintim că acest colectiv popular este foarte bine cunoscut în regiune şi dincolo de hotarele ei, întrucât membrii Corului Popular ”Dragoş Vodă” participă la majoritatea festivalurilor organizate în regiune şi în ţară, unde sunt invitaţi şi reprezentanţii comunităţii româneşti. În ultima vreme, Corul Popular ”Dragoş Vodă” este tot mai des invitat la spectacole şi festivaluri internaţionale în România şi Republica Moldova

Foto: V.Acatrini, BucPress

 
 
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro