Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:42:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tinerii moldoveni,speranţa ţării


20 iulie 2017



Tânăra care de aproape 10 ani face voluntariat şi strângere de fonduri pentru R. Moldova, Victoria Mozorov spune că războiul de pe Nistru a avut un impact extrem de mare asupra ei şi a decis să se facă voluntară. Despre asta tânăra a vorbit în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

”Sunt originară din regiunea transnistreană care a trecut prin război, impactul acelor evenimente m-au dus spre voluntariat. Am văzut familii suferinde, oameni care au pierdut totul după acel război şi nu era nimeni care să îi ajute. Am hotărât atunci că voi face tot posibilul să îi ajut pe cei care sunt în necesitate temporară, fie că este vorba de sărăcie, război, inundaţii”, a povestit invitata. 

  Tânăra mai povesteşte cum familia sa a fost afectată atunci în război. ”Tatăl meu a fost rănit în război, am pierdut casă şi tot ce am avut. Şi de atunci motivaţia mea de a-i ajuta pe cei nevoiaşi a crescut. Copil fiind, am văzut doar oameni suferinzi în acel război, care au avut de pierdut foarte mult, oameni care şi-au pierdut speranţa în viitor. Astăzi spiritele s-au mai calmat, este diferit, limba pe care o vorbim este diferită, se vorbeşte mai mult în rusă. Percepţia oamenilor despre ce este Rusia şi impactul ei asupra ţării noastre este diferită”, a explicat Victoria Morozov.

Întrebată dacă mai crede într-o soluţie de reîntregire a ţării, voluntara consideră că de acest lucru ar trebui să se ocupe politicienii, dacă le pasă.

”Am rude în Ucraina, unde acum este război, sunt foarte empatică cu ceea ce se întâmplă acolo, pentru că este similar. În regiunea transnistreană oamenii sunt dezinformaţi, nu au acces la ştirile din Moldova. Mama mea are cu totul alte concepţii despre politica de la Chişinău decât mine şi trebuie să comunicăm foarte mult ca ea să înţeleagă ce se întâmplă. Ei cred în continuare că duşmanul lor este R. Moldova”, a conchis invitata.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro