Joi, 18 aprilie 2024 - 10:57:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Antiromâni, pe banii României!


9 septembrie 2017

 Dna Ana Bejan, fondatoarea Liceului Teoretic „Constantin Stere” din Soroca, ex- prefectul judeţului Soroca (1999-2001), este una dintre personalităţile de seamă ale oraşului Soroca.

Intr-un interviu acordat publicaţiei Jurnal de Chişinău, prof. Ana Bejan a ţinut să remarce  contribuţia deosebită a României la dezvoltarea culturală a urbei, un dar deosebit fiind făcut acum şapte ani: Biserica românească din lemn „Sf. Martiri Brâncoveni”(in foto).

Referindu-se  la capitolul identitar, domnia sa a spus: „La Soroca, spre deosebire de alte centre raionale din Nord, suntem mai avansaţi la acest capitol, cred că 30-40 la sută sunt unionişti. Recent, în ziarul „Observatorul de Nord”, a apărut o declaraţie, semnată de veteranii Mişcării de Eliberare Naţională care îndeamnă toată populaţia raionului Soroca să semneze pentru UNIRE, aceasta fiind unica ieşire din situaţie pentru acest stat. Următoarea declaraţie o voi semna şi eu împreună cu alţi cinci ex-deputaţi, dintre care doi au semnat Declaraţia de Independenţă. Numai asta ne salvează. Altă cale nu avem. Mentalitatea se schimbă foarte greu şi cel mai dureros este că sunt tineri care gândesc ca nişte bătrâni senilizaţi, şi sunt bătrâni care cugetă mai bine decât unii tineri. Sunt tineri care au învăţat în România, care au primit burse de acolo, din banii poporului român, sunt oameni care au cetăţenie română, care primesc indemnizaţii, pensii din România, şi sunt antiromâni! Asta este cea mai mare tragedie a noastră. E trădare. Oraşul e mic şi noi cunoaştem om cu om, ştim fiecare ce face şi ce gândeşte. De obicei, sunt implicată în alegerile prezidenţiale, parlamentare din România, ştiu că multe persoane cu paşapoarte româneşti nu vin să voteze. Dacă n-ai respect pentru ţara asta, nu te mustră conştiinţa?”, îi întreabă pe cei vizaţi Ana Bejan.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro