Luni, 22 ianuarie 2018 - 4:27:21
EUR
EURO = 4.6656 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.8059 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Suflu nou la Fundaţia ”Constantin Stere”din Ploieşti


26 noiembrie 2017Vineri, la Conacul-muzeu ”Constantin şi Ion Stere din Bucov” (coordinator: Corina Mărăşescu), a avut loc întâlnirea membrilor fondatori ai Fundatiei „Constantin Stere„ , in vederea actalizării statutului său de functionare. Principalul punct al ordinii de zi a fost numirea in funcţia de vicepresedinte a dr.Narcis Dorin Ion – director al Muzeului Peleş Sinaia si reputat specialist in domeniu. La acest eveniment au mai fost prezenţi o reprezentantă a Consilului judeţean Prahova si viceprimarul comunei Bucov  (foto: Cătălin Ionescu).

Consiliul Director al Fundatiei se compune din cinci membri: Lia Maria Voicu – preşedinte, dr. Narcis Dorin Ion – vicepresedinte, Daniela Bratu, Mihai Rachieru si Ioan Popescu – membri. Preşedinte de onoare al Fundaţiei este, in continuare, dna Suzana Stere Paleologu – soţia lui Ion Stere (fiul lui Constantin Stere) - domnia sa având ideea creării Fundatiei in anul 2002, după ce, timp de zece ani, s-a zbătut pentru a recâştiga doar o mică parte din domeniul de la Bucov, respectiv conacul şi un teren de 50ha, donate Fundaţiei ”Constantin Stere”.

Parcul de la Bucov – asa cum îi spun ploiestenii, este unul dintre cele mai atractive locuri de odihnă şi relaxare. Unul dintre punctele culturale de atracţie ale locului de agrement se regăşeste în zona centrală, denumită Aleea Scriitorilor, amprentată, prin lucrările de artă existente aici, de toţi marii sculptori ai judeţului.

Bustul lui Constantin Stere şi ale altor 10 colaboratori de la revista „Viaţa Românească” pe care publicistul a condus-o vreme îndelungată au fost amplasate pe Aleea Scriitorilor. De-a stânga şi de-a dreapta statuii lui Constantin Stere stau chipurile, în bronz, ale scriitorilor Garabet Ibrăileanu, Nicolae Iorga, Mihail Sadoveanu, Octavian Goga, Alexei Mateevici, Liviu Rebreanu, Calistrat Hogaş, Gala Galaction, George Topârceanu, Al.Brătescu-Voineşti. Toate aceste statui au fost realizate cu sprijinul fundaţiilor Constantin Stere şi Mihai Viteazul.

Un alt obiectiv al Fundaţiei „Constantin Stere” a fost realizarea ansamblului sculptural „Armonia Unirii”, simbolistica unirii celor trei provincii româneşti – Ţara Românească, Moldova şi Transilvania. Opera aparţine sculptorului prahovean Alfred Dumitriu.

Fundaţia „Constantin Stere” s-a implicat activ în restaurarea „Casei Constantin şi Ion Stere” cât şi în organizarea expoziţei permanente din interior.
Un factor decisiv în readucerea amprentei originale l-a avut regretatul politician liberal Mircea Ionescu Quintus, ale cărui amintiri erau legate de domeniul Stere de la Bucov. În vremurile de atunci, povestea Quintus, venea la Bucov împreună cu tatăl său la sora acestuia, Aneta Stere.

Un alt obiectiv extrem de important al fundaţiei, împreună cu Societatea cultural-istorică ”Mihai Viteazul”, este consolidarea relaţiilor multilaterale cu Basarabia, locul de naştere al lui Constantin Stere. Au fost denumite şcoli cu numele său, iar în incinta unor astfel de instituţii de învăţământ, inclusiv in curtea casei sale din satul Ciripcău (Moldova), au fost amplasate busturi  în bronz, ale marelui om politic basarabean.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(218 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Cristi Cimpeanu fotoHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec In prima parte a zilei este posibil sa fiti cam visator si sa aveti tendinta de a neglija probleme importante sau care nu suporta amanare. Nu este momentul sa incepeti noi activitati, din cauza ca deciziile pe care le luati ar putea fi neinspirate sau chiar eronate. Ar fi bine sa profitati de ajutorul pe care vi-l ofera o persoana apropiata. taur Este de asteptat sa beneficiati de o creativitate deosebita, mai ales in domenii artistice.Puteti avea idei originale, ingenioase, pentru rezolvarea unor probleme profesionale sau de afaceri.Sfaturile unei rude mai in varsta va pot ajuta sa evitati o incurcatura financiara. In a doua parte a zilei este posibil sa primiti vizita unor prieteni de familie, in compania carora puteti petrece cateva ore relaxante.
GEMENI RAC
gemeni Se pare ca azi nu sunteti prea comunicativ, asa ca ar fi bine sa evitati intalnirile de afaceri. De asemenea, eastrolog.ro va sfatuieste sa amanati deciziile importante in domeniul financiar. Este recomandabil sa va ocupati de activitati relaxante si sa petreceti mai mult timp impreuna cu cei drag rac Aveti sanse de succes in toate activitatile legate de camin, dar si in societate. Este o zi buna pentru a face planuri de viitor. Ideile dumneavoastra sunt apreciate atat de partenerul de viata, cat si de partenerii de afaceri. Va sfatuim sa evitati speculatiile de orice fel.
LEU FECIOARĂ
leu Parcurgeti o perioada favorabila creativitatii si inventivitatii. Pentru rezolvarea problemelor dificile, va sugeram sa incercati metode si idei originale.Capacitatea creativa de care dispuneti azi va indeamna sa incepeti o activitate noua. Aveti toate sansele de reusita in plan intelectual, dar si in viata sentimentala. Ar fi bine sa acordati mai mult timp activitatilor relaxante si sa nu neglijati odihna fecioara In prima parte a zilei s-ar putea sa fiti mai sensibil decat de obicei, iar relatiile cu anturajul ar putea fi usor tensionate. Eastrolog.ro va sfatuieste sa fiti prudent si sa nu faceti promisiuni pe care nu sunteti sigur ca le veti putea respecta. Ar fi bine sa va dedicati timpul liber unor activitati creative.
BALANŢĂ SCORPION
balanta In viata dumneavoastra ar putea avea loc schimbari importante, care va vor aduce multe satisfactii. Activitatea intelectuala intensa si puterea creativa de care dispuneti azi contribuie la succesul dumneavoastra pe plan social. In partea a doua a zilei s-ar putea sa aveti de luat o decizie in legatura cu relatiile sentimentale. Puteti sa va bazati pe intuitie. scorpion In prima parte a zilei sunteti plin de optimism si dispuneti de o creativitate deosebita. Aveti toate sansele sa va faceti remarcat prin talentul artistic. Dupa-amiaza este posibil sa faceti cunostinta cu o persoana consacrata intr-un domeniu creativ, care ar putea juca un rol important in cariera dumneavoastra. Nu neglijati relatiile cu persoana iubita!
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Se intrevede o zi agitata, cu multe probleme de rezolvat, dar creativitatea si ingeniozitatea va ajuta sa duceti totul la bun sfarsit. Astazi puteti avea realizari frumoase in plan financiar. Daca va stapaniti nervozitatea cauzata de oboseala, relatiile cu partenerul de viata pot fi foarte bune. capricorn Aveti sanse de reusita in tot ce faceti azi. Este un moment excelent pentru a sustine examene, lucrari artistice si proiecte. Relatiile sentimentale ar trebui sa decurga armonios. Ar fi bine sa acordati mai multa atentie problemelor cu care se confrunta membrii mai tineri ai familiei.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator In plan profesional sau in afaceri, este posibil sa va confruntati cu un blocaj, probabil din motive financiare. Daca reusiti sa va puneti la lucru imaginatia si inventivitatea, puteti face rost de suma necesara. Dupa-amiaza s-ar putea sa suferiti o dezamagire in plan sentimental, care, insa, nu va afecteaza prea mult. Va sfatuim sa evitati calatoriile lungi. pesti Este o zi buna pentru a face planuri de viitor si pentru a va va afirma in plan social prin initiative originale. Relatiile cu prietenii si cu partenerul de viata ar trebui sa fie foarte bune. Va sfatuim sa nu va pripiti in luarea deciziilor importante
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 ianuarie 2018
Autentificare
stiriactuale.ro